Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aday öğretmenler mesleği öğreniyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da iki yüze yakın aday öğretmen, asil öğretmen olabilmek için 14 hafta boyunca okullarda uygulamalı çalışma yapacaklar.

MEHMET YILDIRIM

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya koyduğu ”Aday öğretmenlik” uygulaması çerçevesinde görev yerlerine atanan çeşitli branşlarda 198 öğretmen, öğretmenlik mesleğini uygulamalı olarak öğrenmek için ilgili yönerge doğrultusunda okullarda çalışmalara başladılar. Spor Lisesi Müdürü Hakan Demir’ in bir hafta boyunca danışman öğretmen, idareci ve aday öğretmenlere verdiği seminerden sonra çeşitli okullara dağılan aday öğretmenler, haftanın üç günü ders izleme, anlatma ve planlama çalışmalarına katılırken, bir gün idari çalışmalara bir gün de çeşitli kurum ve kuruluşların çalışmalarını izlemek üzere kurum ve çevre gezilerine katılacaklar.

14 haftalık uygulamanın ilk altı haftasında planlama ve ders izleme faaliyetlerine katılacak aday öğretmenler, 8 hafta boyunca da sınıflarda ders anlatacaklar. Eğitim içerikli birçok film ve kitap okuması gereken aday öğretmenler,14 hafta devam edecek bu süreç sonunda atandıkları okullarda görevlerine başlayacaklar. Abacıbükü İlkokulu’nda aday öğretmenlik çalışmalarına katılan öğretmenler Tülay Öztürk ve Rabia Yüksel, bu süreci çok iyi değerlendirdiklerini, öğretmenlik mesleğini uygulamalı olarak öğrenmenin, çalışmaları gerçek ortamında görmelerinin mesleğe yeni başlarken birçok endişeyi üzerinden atmalarında etkili olduğunu söylediler. Okul Müdürü Yusuf Durhan, da bu uygulamanın öğretmen yetiştirmede bir devrim olduğuna değinerek, aday öğretmenlerin öğretmenlik mesleğinin en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeleri, gittikleri yerlerde zorluk çekmemeli için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.