Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Mehmet YILDIRIM

AB Film Günleri sona erdi

Giresun Belediyesi ev sahipliğinde 8-11 Aralık tarihlerinde yapılan 6. AB İnsan Hakları konulu film günleri sona erdi. Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde devam eden ve toplamda 17 filmin gösterildiği film günlerini 2700 sinemasever takip etti.

Açılışta, “Tam Gözlerimi Açarken” filmi 145 kişi tarafından izlendi. İtalyan Türkiye Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Emilio Sessa ve İtalyan Yönetmen Andrea D’Ambrosio’nun katıldığı “Saatte 2 Avro” filmi 272 kişilik katılımla en fazla seyirciye ulaştı. 4 günde toplam 2700 sinemaseverin takip ettiği 6. AB İnsan Hakları konulu film günlerinin Giresun bölümü diğer illere seyirci sayısı açısından fark attı.

Film Günlerine katılan ve birçok filmi izleyen Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez Giresun’un kültür, sanat kenti olduğunu belirterek; “ AB Türkiye Delegasyonuna Giresun’u seçtikleri için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Kerim Aksu, kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal projelere büyük önem veriyor. AB Film Günlerinin vatandaşlardan büyük ilgi görmesi bizleri mutlu etmiştir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Organizasyon sorumlusu Ezgi Yalınalp; İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mersin’de de aynı etkinliğin yapıldığını, Giresun’da seyirci ilgisinin ilk sırada olduğunu söyledi. Yalınalp, Belediye Başkanı Kerim Aksu ve ekibinin gösterdiği ilgiye teşekkürlerini ifade etti.

Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Doğan Turan, İtalyan Yönetmen Andrea D’ambrosio, sinema ve tiyatro oyuncuları Güven Kıraç, İskender Altın, Nazif Uslu ve diğer katılımcılarla beraber 4 gün sinema ziyafetine tanık olduklarını, bu güzel filmleri Giresun’a getiren belediye yönetimine, AB Türkiye Delegasyonuna minnet duygularını ifade ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678