Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

– Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, mesaj yayımladı

Bu haberin fotoğrafı yok

TRABZON (AA) – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, milletin tarih boyunca büyük bedeller ödeyerek elde ettiği en büyük kazanımlardan olan Cumhuriyet'in 96. yıl dönümünü büyük heyecan ve gururla kutladıklarını belirtti.

Günün anlam ve önemine dikkati çeken Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir asır önce, yedi düvel tarafından işgal edilen ve parçalanmaya çalışılan vatanımız, şehitlerimizin kanlarıyla gazilerimizin kahramanlıkları ve aziz milletimizin gayretleriyle elde edilen eşsiz bir zaferle kurtarılmış ve bugünkü güçlü Türkiye Cumruriyeti'nin temelleri atılmıştır. Geçmişinden gelen bağımsızlık ve hürriyet aşkını azim ve kararlılıkla birleştiren milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelmeyi bilmiş, Anadolu topraklarını, ebedi bir yurt haline getirmiştir."

Ustaoğlu, milletin tarih boyunca sayısız iç ve dış düşmanla mücadele ettiğini işaret ederek, milletin günümüzde de içeride ve dışarıda varlığını tehdit eden tüm unsurlarla kararlı mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin güçlendiğini de aktaran Ustaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgesinde çok önemli bir siyasi aktör ve askeri güç haline gelen ülkemiz medeniyet yolculuğunu da emin ve kararlı adımlarla sürdürmektedir. Küllerinden doğarak, ülkemizi yeniden dünyanın en önemli güç merkezlerinden biri haline getiren bu yolculuğunda şüphesiz demokrasimizin ve cumhuriyetimizin payı büyüktür. Milletimizden ve cumhuriyetimizden aldığımız güçle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefine kararlılıkla yürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımızın mimarı tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyor, Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."