Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Attar’dan gövde gösterisi!

Bu haberin fotoğrafı yok

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar dün düzenlediği toplantıda Mart ayında yapılacak olan seçimde yeniden rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Attar, 2012-2016 yılları arasını kapsayan görev yaptığı dönemde yaptıklarını sinevizyon gösterisi eşliğinde anlattı.

Çok sayıda akademisyen ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin izlediği toplantının sonunda Attar” Helalliğimi şimdi istemiyorum, birlikte daha ileriye gitmek için, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında büyük ve güçlü Türkiye hedefine Karadeniz’den ses vermek için Giresun Üniversitesi rektörlüğüne yeniden aday olduğumu açıklıyorum” dedi.

Giresun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, dün Güre Yerleşkesi konferans salonunda düzenlediği ve rektörlüğü dönemini kapsayan 2012-2106 yıllarını kapsayan çalışmalarını anlattığı toplantının sonunda Mart ayında yapılacak olan seçimde yeniden rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Attar’ın adaylığını açıkladığı ve dönemini kapsayan çalışmalarını anlattığı toplantıya çok sayıda akademisyen ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı görüldü. Konuşmasının başında meydana gelen terör olaylarını kınayan Attar, “Üniversitede terör örgütü sempatizanı bile istemiyorum, kimseye müsamahamız olamaz” dedi.  Rektörlük seçimi nedeni ile başlayan süreci de değerlendiren Attar, “Hepimize düşen görev mesleğimizin gerektirdiği nezaketi sürdürmektir” dedi.
4 YILIN HESABINI VERDİ
Prof. Dr. Aygün Attar, göreve geldiği 2012 yılından 2016 yılına kadar geçen süredeki üniversitenin gelişimini anlattı ve veremeyecekleri hiçbir hesabı olmadığını vurguladı. Giresun Üniversitenin Giresun’a yıllık 55 milyon lira ekonomik katkı sağladığını da belirten Attar, daha önce Ticaret ve Sanayi Odası ile Borsası tarafından getirilen eleştirilere de isim vermeden cevap verdi. Attar, “Akademik yayın yapılmıyor” eleştirisine ise 2012 yılında 67 yayın yayınlanmışken 2015 de sayının 143eçıktığını kaydetti.
DEPPOY İÇİN BÜYÜK PROJE HAZIR
Attar, Deppoy mevkiindeki Gazipaşa Yerleşkesinin bulunduğu 39 bin metrekarelik alana yapacakları projeyi de ilk kez açıkladı. Attar, buraya içinde kongre merkezi, restoran, kafeterya gibi sosyal yaşam alanlarını da bulunacağı konservatuvar, yabancı diller yüksekokulu, sosyal bilimler MYO, Teknik Bilimler Yüksekokulu ve Tömer Eğitim binalarının yapılacağını söyledi.