Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Taşerondaki adaletsizlik giderilsin”

CHP Merkez İlçe Başkanı

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, taşeron düzenlemesinde Belediyeler ile Özel İdarelerde çalışanların haksızlığa uğradıklarını belirterek” Bu adaletsizlik düzeltilmeli, işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan binlerce taşeronun durumuna hemen el atılmalıdır” dedi.

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, taşeronlarla ilgili düzenlemede Kitler ile belediyeler ve il özel idarelerinde çalışan binlerce kişinin haksızlığa uğradığını belirterek konunun acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Türker, “Bu düzenleme 696 nolu KHK’nın dar kapsamından çıkarılmalı, TBMM’nin iradesi ile tüm detayları değerlendirilerek ortak akıl ile yasalaşmalıdır. Çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini ve uçurumunu çözüme kavuşturmak siyasi ve insani açıdan bir zaruriyettir. Hangi görüşten olursa olsun her bir emekçinin hakkı için mücadele etmek, hakkını vermek ise kutsal bir görevdir.

İl özel idareleri, belediyeler ve tüm kamu kurumlarında esas incelemeler sonucunda ise binlerce mağdur çözüm beklemekte, sayılı günler kala işlerinden olma gerçeği ile yüz yüzedirler” dedi.

Türker, “Taşeron düzenlemesi yeni mağduriyetlerin, haksızlıkların aralanan ve açık bırakılan kapısı olmuştur. Hayatını yeniden inşa etmeye çalışan, asgari ücret belası eşliğinde yaşam mücadelesi veren, taşeron düzenlemesi ile adeta bayram havasına giren emekçilerimizi işsizliğe, çaresizliğe mahkum etmek bir insanlık ayıbıdır.

Zaten varsa suçu günahı bireysel olan, cezasını kanun önünde maddi ve manevi olarak ödemiş olan, milletine, devletine, bölünmez bütünlüğüne daima bağlı kalan, hiçbir terör unsuru ile yakından, uzaktan ilgisi, alakası olmayan emekçilerimizi geçmişleri ile değil, emekleri, alın terleri ve gelecekleri ile değerlendirmek gerekmektedir” diye konuştu.