Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP, “Ekonomi çıkmazda”

Saadet Partisi Milletvekili Adayları

Saadet Partisi Milletvekili Adayları Bekir Demirkaya ve Hayati Fikri Topkar seçim çalışmalarını Merkez büyük sanayi sitesinde sürdürdüler.

Sanayi sitesindeki esnafların sorunlarını dinleyen adaylar, ülkenin acil halledilmesi gereken çok önemli sorunları olduğunu, bunlardan en önemlilerinin bir tanesinin de Ekonomi ile ilgili sorunun olduğunu söylediler.

Milletvekili adayı Bekir Demirkaya, ekonominin tam manasıyla bir çıkmazın içine girdiğini belirterek; “Dolar aldı başını gidiyor, enflasyon yükseliyor, işsizlik resmi rakamlara göre 3,5 milyon sınırında. Bütçe açık veriyor, dış ticaret açık veriyor. Bütçenin en büyük gideri aldığımız borçlar için ödediğimiz faizler. Bu yıl 80 milyar TL. faiz vereceğiz. Bütçenin 10’da 1’nden fazla. Ülkemizde sosyal adalet sağlanamıyor. Çalışanlar hak ettiği ücreti alamıyor” dedi.

Bunun sebebinin, 15 yıldır AKP hükümeti tarafından uygulanan faizci kapitalist ekonomik sistemin olduğunu belirten Demirkaya; “Üretime değil de, ranta dayalı bu sistem ülkemizi 450 milyar dolarlık bir borç batağına sürüklemiştir. Yurt dışından ucuza getirilen döviz kredileri ile fabrika veya üretim sahaları açılmamış, betona ve toprağa gömülmüştür. Bundan dolayıdır ki ekonomi zayıflamış dolar fiyatı yükselişe geçmiştir. 15 yıldır ‘el parası ile yaptığımız hovardalığın’ sonuna gelinmiştir” dedi.