Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest tüketici olamayan ve tasarruf edemeyen tüketiciler

Bu haberin fotoğrafı yok

Elektrik aboneleri arasında serbest tüketici limitini geçemediğinden veya serbest tüketici limitlerini geçen ancak indirimli elektrik tarifelerinden yararlanmayan tüketicilerin birim fiyatları (EPDK) tarafından ulusal tarifeler ile düzenlenmektedir. Her yıl 3 ayda bir EPDK tarafından birim fiyat güncellemesi yapılmaktadır. avrupa yakasi Gerçekleştirilen bu düzenlemeler sayesinde serbest tüketici olmayan elektrik abonelerinin birim fiyatında, ulusal tarifelerde indirim söz konusu olduğu zaman bu indirimden faydalanabilmesi sağlanmaktadır.
Serbest tüketici olarak indirimli elektrik tarifeleri kullanan elektrik aboneleri için de EPDK’nın üç ayda bir yapmış olduğu bu değişiklik büyük önem arz etmektedir. maltepe
anadolu yakasi Çünkü indirimli elektrik kullanan tüketiciler zaten belli bir indirim oranına sahipken birde EPDK tarafından gelen indirim söz konusu olunca elektriği daha da ucuz fiyata kullanabiliyorlar.

Elektrik Faturanızı Okuyun, Dilediğiniz Tedarikçiye Geçişinizi Sağlayın

Günümüzde internet hayatımızda oldukça önemli bir yere sahiptir. Enerji sektöründe de büyük bir değere sahip olmuştur.  Elektrik piyasasında belirli çalışmalar bu nedenlerden cok daha kolay hale gelmiştir. Tüm tüketicilerin en çok faydalanacağı konulardan biri de elektik tedarikçisi değiştirme konusudur. Söz konusu olan bu uygulamalar teknoloji sayesinde internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.

2001 yılında tanıştığımız serbest tüketicilik kavramı ve bu tanıma uyan elektik aboneleri, dilediği tedarikçisini kendileri seçerek indirimli elektrik kullanabilmekteydi. Sürmekte olan bu çalışma ile tüketici olan bütün elektrik aboneleri teknoloji aracılığıyla internet ortamında indirimli elektrik tedarikçileri olarak adlandırdığımız elektrik enerjisinin perakende satışından sorumlu olan şirketlerin geçerek daha ucuz elektrik kullanma imkânına sahiptir.

(EPDK) nın aldığı karar doğrultusunda 2016 yılı için yıllık 3600 kWh tüketimi olanlar serbest tüketici olabilmektedir. Bu tüketimde ise aylık yaklaşık olarak 120 TL’ye denk gelmektedir. Siz de bu tüketimi geçiyorsanız tedarikçi değişikliği işlemlerinizi fatura hesaplama işlemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilme hakkına sahipsiniz.

Dolayısıyla günlük hayatta enerji tasarrufu yapmaya dikkat eden tüketiciler, elektrik faturası tutarını azaltmaya öncelikle tedarikçi değişikliği işlemi yaparak başlayabilirler. Elektrik tüketim hesaplama işlemi de yapan ve size özel tarifeleri yayınlama hakkı sunan bu siteler,  tedarikçi değiştirme için gerekli olan işlemleri de gerçekleştirerek sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek bırakmıyorlar.  Elektrik tarifelerini bir arada karşılaştırma imkânı sağlayan bu sitelere giriş yaptıktan sonra elektrik faturasında yer alan gerekli bilgilerini doldurarak indirimli elektrik tarifelerini karşılaştırabilirler. Bu bilgilerin tümünü giren serbest tüketicilere özel olarak hazırlanan farklı tedarikçilere ait cazip indirimli elektrik tarifeleri sunulmaktadır. Sonrasında tüketiciler, yer verilen tarifelerin detaylı bilgilerini kolaylıkla inceleyip, bu bilgileri anında karşılaştırabiliyor ve kendileri için cazip olduğunu düşündükleri tedarikçiye geçiş işlemlerinin başlatılması adına başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.