Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresun’un her şeyini ziyan ettiniz”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Haziran ayı meclis toplantılarının başlaması nedeniyle mecliste bir konuşma yaptı.
Yılmaz, konuşmasında AK Parti’ye yüklenerek, “Beceriksizliğiniz yüzünden Giresun’un her şeyini ziyan ettiniz toprağa gömdünüz” dedi.

Yılmaz, Teyyaredüzü Mahallesindeki 11 katlı binanın çürümeye terk edildiğini belirterek, “Temeli atılırken  adı, İl Özel İdaresi  Hizmet Binası  olan ancak daha sonra Otel yeri yada konaklama alanına çevrilen, yasaya aykırı olmasına rağmen 30 yıllığına Yap İşlet’e sokulan, otel olmayınca  yine bu meclis tarafından satış kararı verilen ardından yine  bu meclis tarafından satış kararı kaldırılan, yaklaşık 15 000 m2 arsa üzerinde 11 katlı   bir binanın yılan hikayesine dönen  durumu yürekler acısıdır” dedi.

Yılmaz mecliste yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz CHP grubu olarak bu konuda hep tutarlı olduk İl Özel İdaremizin her zaman bu binaya ihtiyacı olduğunu, hatta son olarak ta 2 katını DOKAP’a kiraya verebileceğimizi söyledik. Ama siz kurumu 7 uzak noktada konuşlandırıp parça parça ederek, dairede işi olan köylüyü perişan ettiniz. Bir de yeni hizmet noktalarına yani Ülper, Aksu Mahallesi şimdi yıkılan elimizden alınan Valilik yanındaki bina, göçeceğiz diye eski doğum hastanesi, yeni taşınılan hükümet konağındaki yerimiz, Şehir içinde kiraladığımız yerler dahil harcadığımız milyonlar da bu işin cabası. Bir yanda çürüyen hizmet binası diğer yanda çarçur edilen, köylünün yani Giresun halkının parası. AKP iktidarının hoyratça ziyan ettiği bir diğer can yakan iş te, SSK Hastanesi, Sağlık Bakanlığına bağlandığında bu hastanemizin 120 yatak kapasitesi ile toprağa gömülmesidir. Giresun Devlet Hastanesi Tıp Fakültesinin hizmetine verilince, bugün merkez ilçede 2. Basamak devlet hastanesi kalmamıştır. En azından SSK Hastanesi yıkılmamış olsaydı,3. Basamak hizmet veren devlet hastanemizde böylesine izdiham olmayacaktı. Döner sermaye payları düşen doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız, ilçe hastanelerine tayin olmayacaktı. Hastalar doktor seçme haklarını kaybetmeyeceklerdi. Daha da önemlisi yoğun bakım ünitesi yetmediği için hastalarımız, Erzurum, Erzincan hatta Gaziantep yollarında ölmeyeceklerdi. Yine Sokakbaşı’ndaki Kültür Salonumuz Özel İdaremizde iken 2012 yılında yıktırılmasaydı, Giresun 6 yıldır salonsuzluktan Kültür-Sanat yoksulu bir kent olmayacaktı. AKP Hükümetlerinin Giresun için yazdığı en acı reçetede, Seka-Aksu fabrikasının 5 milyona satılıp,69 milyona tekrar geri alınması işi olmuştur. Bu iş büyük bir görev zaiyatı, çok büyük bir istihdam alanı kaybıdır. Maalesef Giresun’umuzda bu kaybın yerine, Atatürk Stadyumuna TOKİ eliyle Rezidans ve AVM projesi becayiş edilmişti. Kentimizin en önemli akciğeri olan bu alanla ilgili bazı kesimlerin Kent parkı yada Kent Ormanı önerilerinin, seçim döneminde Hükümet tarafından adı değişik te olsa dikkate alınması, bu konuda olumlu bir toplumsal konsensüs yaratmıştır. Şimdi artık bu proje seçime kurban edilmeden hızla TOKİ’den geri alınmalıdır”