Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İl Genel Meclisi’nde HES’leri konuştu

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, İl Genel meclisinin Mart ayı toplantılarının ilk gününde Giresun’a yapılması planlanan HES ve barajları gündeme taşıdı.

Yılmaz, yaptığı konuşmada HES yapımının Türkiye’nin her tarafına yayıldığını belirterek suların kullanım hakkının vatandaşın elinden alınabileceği tehlikesinin baş gösterdiğini kaydetti.
Yılmaz, “Geleceğin enerji kaynağının Su değil, güneş ve hidrojen olduğunu görebiliyorsak, içme suyu açısından su kaynaklarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız” dedi.

Yılmaz,  Giresun için özellikle içme suyu geleceğimizin en prestijli projesi olan, başlangıcı 1960lı yıllara dayanan Annakkaya barajı projesinin nedense sonraki yıllarda özellikle Aksu deresi üzerine yapılan en son sayısının kaç olduğu bilinmeyen santraller nedeniyle, İkisu barajı ve hidroelektrik tesisi projesine dönüştürüldüğünü görüyoruz” dedi.

Mehmet Yılmaz konuşmasında şu görüşlere yer verdi:  “Bu konuyu 3. kez tartışmaya açıyorum bu mecliste. En son gövdeli içme suyu barajından vaz mı geçiliyor? Soruma, Meclis Başkanımız Mürşit Gürel hayır içme suyu projesi devam ediyor demişti. Umarım öyledir. Çünkü 2011 yılında DSİ 22. Bölge müdürü de bu proje ile Dereli, Keşap, Merkez ve Bulancak ilçelerinin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını söylemişti.  Öncelikle DSİ neden, Gümüşhane Bahçecik Barajı ve daha önce yapılan Trabzon Atasu barajında olduğu gibi, İkisu barajını da içme suyu barajı olarak ihale etmedi? Çünkü Atasu barajına daha sonra HES dahil ediliyor. Önce içme suyu barajı kuruluyor. Bizim İkisu, ne tuhaftır ki DSİ 22. Bölgede önce HES’e devredilen tek örnek.  Annakkaya’nın dar ağzından dolayı dünyanın en ucuz, en kolay yapılabilecek barajından geldiğimiz son nokta elimdeki haritadaki gibi İkisudan, Pınarların altındaki HES’e su taşımak. Yani bir gövdeli baraj HES’i değil. Eğer aksini söyleyen varsa lütfen avam projelerini getirip bize anlatsınlar ne yaptıklarını.  Asıl amaç, hedef içme suyu mu? Yoksa HES mi? Bizim için yaşamsal olan İkisu içme suyu projesidir. Çağırın DSİ yetkililerini bizi aydınlatsınlar. Geçen yıl bu konuda verdiğim önergeyi oylayarak red etmiştiniz. Onun için tekrar önerge vermeyeceğim. Giresun’un en az 4-5 ilçesinin içme Suyu geleceği, şirketlerin kar hırsına mı feda ediliyor?”