Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulancak’ta Bahar Şenliği yapılacak

Bulancak Belediyesinin katkılarıyla 6

Bulancak Belediyesinin katkılarıyla 6 Mayıs Cumartesi günü Eriklik Köyü Dokuzoğul mevkiinde Bulancak Dokuzoğul Bahar Şenliği düzenlenecektir.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yaptığı açıklamada “Dokuzoğul şenlikleri ilçemizde uzun yıllar önce düzenli olarak yapılıyordu. Son yıllarda ara verilmiş,  etkinlik yapılmıyordu. Bu yıl Bulancak Kaymakamlığımız, İlçe Kütüphane Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğümüz,  Bulancak Turizm Tanıtma Derneği ve Eriklik Köyü Muhtarlığı iş birliği ile kapsamlı bir Bahar Şenliği planlaması yapıldı.

Yakar, “Geleneksel hale gelmesini istiyoruz”

Yakar, “Bulancak’ımızda geleneksel olarak düzenlenen bir bahar şenliği, festival gibi etkinlikler yapılmamaktadır. Bu ve benzeri etkinlikler ilçemizin birlik ve beraberliğini artıracak, ilçemizin ulusal ve uluslararası düzeyde reklamına katkı sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı 6 Mayıs’ta ilki düzenlenecek olan Bulancak Dokuzoğul Bahar Şenliği’nin bundan sonra geleneksel hale geleceğini düşünüyoruz. Kaymakamlığımız başta olmak üzere ilçemizde söz konusu kurumlarla iyi bir sinerji yakaladık ve dolu dolu bir program hazırladık. Yapılacak olan bahar şenliğinde Türk Halk Müziği konserlerinden, Yöresel Yemek Yarışmalarına, Yemek ikramlarından, tatlı ikramına, uçurtma şenliği ve geleneksel oyunlardan Mehteran gösterisine kadar birçok program hazırlandı. Böylelikle ilk resmi bahar şenliği etkinliği 6 Mayıs günün ilçe halkımızın katılımıyla yapılacaktır.” Dedi.

 Yakar, “Bahar şenliğine tüm halkımız davetlidir”

“Son olarak 6 Mayıs günü saat 11:00’da Bulancak Eriklik Köyü Dokuzoğul Mevkiinde yapılacak olan Bahar Şenliğine tüm halkımız davetlidir” dedi.