Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “Affın kapsamı genişletilmeli”

CHP Giresun Milletvekili Milli

CHP Giresun Milletvekili Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Bülent Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan öğrenci affının kapsamının genişletilmesini istedi.

Yüksek Öğrenim Kanunu’nda değişiklik yapılarak 13 üniversitenin bölünmesine yol açan tasarının görüşmeleri, TBMM genel kurulunda başladı. CHP, İYİ Parti ve HDP’li milletvekilleri tasarıya karşı tepkilerini dile getirdiler.

“ÜNİVERSİTELERİ BÖLMEK KEYFİYET”

Tasarıyla ilgili konuşma yapan CHP Milletvekili Bektaşoğlu ise, “Türkiye’nin en köklü ve başarılı, eğitim kalitesi yüksek, alt yapısını oluşturmuş, yapılanmasını tamamlamış, üniversiteleri bölmek, bölerek çoğaltmak bir keyfiyettir. Bir ihtiyaçtan doğmamıştır. Haklı hiçbir gerekçesi yoktur. Bunun kimseye yararı olmayacaktır. Tersine ileride telafisi olmayan sonuçlar doğuracaktır” dedi.

16 yıl boyunca eğitim sisteminin allak bullak olduğunu ifade eden Bektaşoğlu, hükümetin kararını ‘giderayak’ alındığını belirterek, “Görev dönemi sona ermiş bir başbakan ve seçime giden bir hükümetin böylesine bir karar almaması lazım. Bu tasarının 24 Haziran sonrasına bırakılması gerekir. Tasarının komisyona çekilmesi en akıllıca iş olacaktır. Üniversitelerin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

“AKADEMİSYEN, ÖĞRETMEN VE MEMUR AFFI DA OLMALI”

Bektaşoğlu öğrenci affına olumlu baktıklarını kendisinin de bu konuda geçen birleşimde talepte bulunduğunu hatırlattıktan sonra affın kapsamının genişletilmesini istedi.

Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Seçim paketi için de henüz kapsamı belli olmayan bir af gündemde. Komisyonlarda bu konu elbette görüşülecek ama çeşitli gerekçelerle görevlerinden atılan, suçsuzlukları kanıtlandığı hâlde göreve iade edilmeyen akademisyenler için de bir düzenleme olmasını bekliyoruz. Bu, diğer memurlar ve öğretmenler için de geçerlidir. Lütfen, bu mağduriyetleri gidermek için çaba göstermenizi rica ediyorum”.

Bektaşoğlu, konuşmasında çalışan ve emekli olan eğitimcilerin 3000 olan ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesini, 2000 yılından sonra emekli olanların intibaklarının da artırılmasını istedi.

Görüşmelere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katılarak eleştirilere cevap verdi.