Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN AKSU TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİNE KATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali’ne katılan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kirazın 2 bin yıl önce Giresun’dan Dünya’ya yayıldığını söyledi.
Kortej yürüyüşü ile başlayan Festivale Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmara, Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, halk oyunları ekipleri ile vatandaşlar katıldı.
Kortej yürüyüşünün ardından açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Tekirdağ, kökleri eskiye dayanan kadim bir şehir. Üzümüyle, kirazıyla, doğasıyla ama en önemlisi güneşe bakan insanı ile dünyada tanınan bir şehir. Bu sene 54.sünü kutladığımız festivalimiz, Türkiye’de, hatta dünyada kurumsal bir yapıya sahip. Bugün çok özel bir konuğumuz daha var. Kardeş olmak, özellikle bu günlerde çok ihtiyaç duyduğumuz bir kavram. Şimdi, ben sizlere kardeşimi tanıtacağım: Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu. Sevgili Âdem Dalgıç’ın döneminde kardeş olan bu iki şehir kardeşliğini devam ettirme yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “1961 yılında Kiraz Cümbüşü olarak başlayan bu şenlikler, 1964 yılından itibaren Kiraz Festivali’ne dönüşmüştür ve bugün bu festivalin 54.sünü kutluyoruz. Tekirdağ’ın en büyük ve değişmez özelliği Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerine olan bağlılığıdır. Kiraz Festivali’nin gelecek kuşaklara ulaşması dileği ile festivalimizin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kardeş şehir Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kiraz Festivali’nin Tekirdağ’da düzenlendiğini, ancak kirazın Dünya’ya Giresun’dan yayıldığını hatırlatarak şöyle konuştu; “ Kirazın anavatanı Giresun’dur. Giresun’un ismi kirazdan gelmektedir.2 bin yıl önce kiraz Giresun’dan Dünya’ya yayılmıştır. Japonlar yaptığı araştırma sonucunda kirazın anavatanının Giresun olduğunu bulmuşlardır. Kirazdan dolayı Japonya’nın kiraz kenti Sagae ile Giresun kardeş şehir olmuştur. 2013 yılında Tekirdağ Süleymanpaşa ile kardeş şehir olduk. Kirazın anavatanı Giresun’dan sizlere selam getirdim. Bu kardeşliğin büyüyerek devam etmesi bizleri gururlandırıyor. Kiraz Festivaline emek veren, başta Belediye Başkanlarım olmak üzere herkesi kutluyorum.”
Tekirdağ Kiraz Festivali, en iyi kiraz yarışması, halk oyunları gösterileri ve konserlerle devam etti.