Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel esnafa sıfır atık projesi

Giresun Belediyesi, şehrin çevresel sürdürülebilirliğini artırmak ve atık yönetimini iyileştirmek amacıyla yerel esnafı Sıfır Atık Projesi’ne dahil ediyor.

Giresun Belediyesi, şehrin çevresel

Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme ziyaretleri kapsamında, mobilyacılar, ayakkabıcılar, beyaz eşya satıcıları, kombi satıcıları, elektrik ve su sıhhi tesisat işletmeleri, malzeme satıcıları ve market sahipleri sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor.

Bilgilendirme ziyaretlerinde, atık yönetiminin ülke ekonomisine nasıl katkı sağlayabileceği ve daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre oluşturma hedefi vurgulanıyor. Belediye yetkilileri şunları belirtiyor: “Temiz, yeşil ve yaşanabilir bir Giresun’u gelecek nesillere miras bırakmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Giresun Belediyesi olarak birçok projeyi bu amaçla hayata geçirdik. Sıfır Atık Projesi kapsamında, vatandaşlarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam ediyor. Gündelik hayatımızda ortaya çıkan atıklar tiplerine göre ayrıştırılacak ve bu atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak. Giresun, temiz bir çevre oluşturmanın yanı sıra kaynakları daha verimli kullanarak daha yaşanabilir bir şehir olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Vatandaşlarımızın da geri dönüştürülebilir atıklar konusunda hassasiyet göstermelerini temenni ediyoruz” dedi.