Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vücut Çatlakları Nedir ve Nasıl Geçer?

Çatlak, derinin dermis tabakasında

Çatlak, derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanmamasıyla ortaya çıkar. Cilt çatlaklarının asıl sebebi hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma ya da zayıflama gibi hormonal değişimler vücutta çatlak oluşumuna neden olan başlıca faktörlerdendir.

Çatlaklar vücutta pembemsi, kahverengi veya gümüşümsü ince çizgiler ya da şeritler halinde görülüp zamanla rengi beyaza doğru döner. Çatlağın en sık görülüğü yerler ise vücudun yağlı kısımlarıdır. Bunlar; karın, baldır, göğüs, sırt ve kalçadır. Çatlakların medikal açından vücuda bir zararı yoktur, ancak estetik olarak kişilerde problem yaratabilmektedir. Çatlak görünümünü azaltmak ve oluşumunu önlemek için çatlak bakım ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Bu ürünlerin kullanılması, ciltteki deformasyonların ortadan kalkması için yardımcı görevi görür.

Çatlak tedavisinde bakım ürünleri kadar beslenmeye de özen gösterilmesi oldukça önemlidir. Bol lifli besinler ve su tüketmek çatlak probleminin giderilmesine etkendir. Genellikle gebelik döneminde sıkça görülen cilt çatlağını özel olarak geliştirilmiş bio oil çatlak yağı ile önleyebilirsiniz. O halde gelin birlikte bu ürünü yakından tanıyalım…

Bio Oil Çatlak Yağı

Yüz ve vücut için geliştirilmiş bakım yağıdır. Formülündeki Purcellin yağı cilde yağlı bir his bırakmaz. İçeriğindeki Lavanta Çiçeği, Biberiye, Papatya, A ve E vitaminleri cildi nemlendirerek cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Bio oil cilt bakım yağı kullanım alanı geniş olduğu için pratik uygulama da sağlar.

Karın, basen ve bacak bölgesi için geliştirilmiş çatlak karşıtı bakım kremidir. Bitkisel içeriğe sahip yağsız jel dokusu sayesinde çatlak görünümünün azalmasına yardımcı olur. İçeriğindeki aslanpençesi, sarmaşık ve zembek otu vücutta çatlak oluşumunun önlenmesini sağlar. Cildin elastikiyetini (sıkılığını) güçlendirir.

Siz de Biooil ürünlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.