Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Kaymak, Vezirköprü'de kendir üretimini inceledi

Bu haberin fotoğrafı yok

SAMSUN (AA) – Samsun Valisi Osman Kaymak, Vezirköprü ilçesinde kendir üretimiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Kaymak, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz'ı ziyaret ederek, Narlısaray Mahallesi'nde üretilen kenevir ile ilgili bilgi aldı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selman Karayaka tarafından Narlısaray kendirinin üretim koşulları, verimliliği ve pazarlanması konularında bilgi verildi.

Kaymak ile beraberindekiler, daha sonra kenevir üretimi yapılan Narlısaray Mahallesi'ne giderek inceleme gerçekleştirdi.

Kenevir üreticileriyle bir araya gelen Kaymak, kenevirin Samsun'da, özellikle Vezirköprü ilçesine bağlı Narlısaray Mahallesi'nde yoğun şekilde üretilebileceğini söyledi.

Dünyada en iyi kenevir tohumunun Narlısaray Mahallesi'nde yetiştirildiğine işaret eden Kaymak, "İthal tohumların verimini neredeyse ikiye katlıyor. Sizler üretimlerinize devam edin, hatta artırın. Sizlere devlet kurumları dışında bir alım talebi gelirse bunları dikkate almayın. Kurumlarımız zaten koordineli olarak çalışıyor." dedi.

Narlısaray kenevir tohumunun tescilleneceğini belirten Kaymak, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TİGEM ve Ondokuzmayıs Üniversitesi, ciddi şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Narlısaray'da üretilen ve verimliliği çok yüksek kenevir tohumunun tescillenmesi de sağlanacak. Bu aşamada iki tip tohum ortaya çıkarılacak ve bunlar Vezir ve Narlı adı altında tescillenip dünyaya yayılacak. Samsun ve Vezirköprü, bu isimler sayesinde daha da iyi tanınacak. Cumhurbaşkanı'mızın da bunu gündeme getirmesiyle ürün anlamında büyük kapılar açacaktır."