Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüm Bel-Sen’den Yerel Seçim Adaylarına Çağrı: “Ayrımcılık ve Ötekileştirme Olmasın”

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Tüm Bel-Sen Giresun Şubesi, aday olan yöneticilere yönelik bir tutum belgesi açıkladı.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte

Kentin yönetiminde halkın ve emekçilerin katılımını sağlayacak mekanizmaların oluşturulmasını ve kamusal hizmet amacıyla hareket edilmesini talep eden Tüm Bel-Sen Giresun Şube Başkanı Hakan Sarıyıldız, adaylardan taahhütnameyi imzalamalarını istediklerini belirtti.

Özellikle sermayenin kâr hırsının emekçiler üzerindeki etkilerine dikkat çeken Sarıyıldız, seçimlerin karanlık bir tablo içinde gerçekleştiğini ve aydınlık bir gelecek için umutların yeşermesi gerektiğini vurguladı.

Tüm Bel-Sen olarak adaylardan beklenenler arasında toplu sözleşme ve grev hakkı gibi çalışanların sahip olduğu hakların evrensel hukuka uygun olması, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya son verilmesi, kamusal hizmetlerin herkese eşit ulaştırılması ve kentsel dönüşüm gibi uygulamaların insan haklarına uygun olarak ele alınması bulunuyor.

Ayrıca, demokrasinin eksiksiz bir şekilde yaşama geçirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, herhangi bir ayrımcılığa izin verilmemesi ve kentlerin doğal afetlere karşı dirençli hale getirilmesi gibi talepler de belge kapsamında yer alıyor.

Tüm Bel-Sen, yerel yönetimlerin sadece belediyeleri kimin yöneteceği seçimi değil, aynı zamanda toplumun refahı ve geleceği için kritik bir rol oynadığına inanıyor ve adaylardan bu taahhütleri yerine getirmelerini bekliyor.