Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüccara da sanayiciye de tepki gösterdi

Bu haberin fotoğrafı yok

FKB Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık tüccarları ve sanayicileri için” 2009 yılında söküm istediler, şimdi üretim artsın diyorlar aslında o insanların tamamını piyasadan silmek lazım” dedi.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık tüccarlarına ve sanayicilerine tepki göstererek “2009 yılında söküm istediler, şimdi ise ‘üretim artsın’ diyorlar aslında o insanların tamamını piyasadan silmek lazım” dedi.
Açıklamasında, kelli felli sanayicilerin 2009 yılında Bakanlığa giderek “Müdahale alımı doğru değildir” dediklerini hatırlatan Bayraktar, “Ulusal Fındık Konseyi, bilmiyoruz ama nerede hangi ulus? Şimdi bunlar bakanlığa gittiler dediler ki, ‘Müdahale alımı doğru değil Türkiye’de üretim fazlası var. Dolayısıyla yeni bir sistem lazım’ Biz bunu unuttuk. 2009’da uygulamaya giren stratejinin ana unsurlarından bir tanesi neydi? ‘Türkiye’de fındık üretimi fazla, sökülsün’ yani biz söküme destek verdik. Ne zaman 2009’da. Ortalama bizim üretimiz o zaman 650 bin ton. Aradan kaç sene geçti 5-6 sene şimdi 2014’den beri ‘üretim arttırılmalı’ diyor arkadaşlarımız. 5 sene önce sökülsün diyen bir yapı 5 sene sonra eğer ‘üretim iki katına çıksın’ diyorsa aslında o insanların tamamını piyasadan silmek lazım. Bu kadar ciddi bir hata olabilir mi? ama maalesef Türkiye’de oldu. Unuttuk 2009 yılında söküme destek istediler” ifadelerini kullandı.