Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO, Mesleki Yeterlilik Belgesinde hizmet vermeye devam ediyor

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi ahşap kalıpçılık mesleği sınavı belge töreni düzenlendi.

Törene Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın ile çok sayıda davetli katıldı. Ahşap kalıpçılık mesleğinde 51 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesini törenle aldı.

Törende konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın; “Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında Giresun TSO olarak üyelerimizin çalışanları başta olmak üzere sektörlerde ter döken işçinin mağduriyet yaşamaması adına bugüne kadar yoğun çaba harcadık. Bugünden sonrada çalışmalarımız aynı tempoda devam edecektir. Bugün burada toplanma amacımız son yapılan ahşap kalıpçılık ve inşaat işçiliği alanlarındaki sınavları başarıyla tamamlayanların belgelerini vermek üzeredir.

Ayrıca şunu buradan müjdelemek isterim, devletimizin Mesleki Yeterlilik Belgesi ücretlerini İşsizlik Sigorta Fonu’nun dan karşılama sürecini 2018’den 2020 yılı kadar uzattığı açıklandı. Öncelikle bu süre uzatımı tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışan ve mesleki yeterlilik belgesi sürecinde olan çalışanlar adına fevkalade yerinde bir karar olmuştur. Giresun olarak bu süreci iyi değerlendirmek ve sahada çalışanların belgesini almasını sağlamak hedefindeyiz. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası bu doğrultuda 2016’nın ikinci dilimi ve 2017 ilk diliminde toplam 540 kişilik sınav gerçekleştirdi. Bu sınavlardan 476 kişi belge almaya hak kazandı. Bu ülke ortalaması adına büyük bir başarıdır” dedi.

Temmuz ayı başında Asansör Bakım ve Onarımı sınavının yapıldığını ve ay sonunda ise İnşaat İşçiliği ve Isı Yalıtım mesleklerinde sınavlar yapılacağına değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın; “Bu belge olmadan işçi çalıştıran işletmeler para cezası alabileceği gibi yaralanmalı ya da ölümlü kazalarda ağır hapis cezaları ile karşı karşıya kalabileceklerdir. Dolayısıyla işletmelerimizin çalışanlarına Mesleki Yeterlilik Belgesini aldırmalarını arzuluyoruz. Bugün burada bu belgeyi almaya hak kazanan arkadaşlarımı da kutluyorum” dedi.