Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tığlı’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Tığlı; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan tüm

Tığlı; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan tüm Giresunlular olarak beklentimiz, yalnızca afetten kaynaklı yüzlerce milyon liralık ulaşım altyapı hasarının hızla giderilebilmesi için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısında bir düzenleme yapılmasıdır.”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, yaptığı açıklamada, 6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanun’da TBMM Genel Kurulu’nda bir değişiklik yapılamadığını ifade etti.
Tığlı, Kanun Hükmünde Kararname ile Sayın Cumhurbaşkanına verilen yetki çerçevesinde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile yapılacak düzenlemenin bölge müdürlükleri bulunan iller üzerinden hizmet almaya çalışan diğer şehirlerin bürokratik engellere takılmadan yol yapım, bakım ve onarım işlemlerinin kendi illerinden yapılmasını, vatandaşa hizmetin daha hızlı ulaştırılmasını sağlayacağını, bu kurumun merkez teşkilatı dışında taşra teşkilatlarının bölge müdürlükleri olarak belli noktalarda örgütlenmiş olmasının o bölgede yer alan iller arasında düzenli ve dengeli kalkınmaya engel teşkil ettiğini açıkladı.
Tığlı, “Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Taşra Teşkilatında 18 Bölge Müdürlüğü, 1 İkmal Müdürlüğü, 1 Merkez Atölye Müdürlüğü, 118 Şube Şefliği, 25 Otoyol Bakım İşletme Şefliği, 285 adet Bakımevi, bölgenin iş hacmine göre değişen sayıda Şantiye Şefliği ve Kontrol Şefliği yer almaktadır. KGM’nin yol yapım, onarım, bakım faaliyetlerini ele alma biçimi ve yöntemleri günümüzde ulaşılan teknolojik gelişime bağlı olarak büyük değişime uğramıştır. Bölge Müdürlükleri bulunan iller üzerinden hizmet almaya çalışan diğer şehirlerin yıllardır hayata geçmesini beklediği birçok proje kurumun bu illerimizde yürüttüğü standart bakım onarım çalışmalarından oldukça farklı olup ancak yerinden karar almayı kolaylaştıran bürokratik süreçlerin azaltıldığı teşkilat yapısıyla yürütülmesi mümkün olan faaliyetleri kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI 7 İLDE EN AZ 2 MİLYON KİŞİYE HİZMET GÖTÜREMİYOR
Tığlı, “Örneğin 1950 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kuruluşu ardından çalışmalara başlayan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü merkezi Trabzon İlinden 32.952 km2 olan Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt illeri ile Erzurum ilinin bir kısmına hizmet götürmeye çalışmaktadır. Bölge sorumluluk alanı içerisinde 1.462 km. Devlet yolu, 2.001 km. il yolu olmak üzere toplam 3.463 km. yol ağına sahiptir. Bu mevcut yol ağının tümüne rutin bakım hizmetlerini dahi düzenli ve hızlı bir şekilde ulaştırmanın zor olduğu görülmektedir. Bahsedilen bölge dahilinde 2 milyon kişiye hizmet götürülmeye çalışılmaktadır. 22-23 Ağustos 2020 tarihinde Giresun ve İlçelerinde yaşanan sel ve su taşkınları ile Karayolları hizmet ağı içinde yer alan yapılar dahilinde yalnızca yollarımızda yüzlerce milyon liralık hasar meydana gelmiştir. İlçelerimiz arasında bağlantıların sağlıklı düzenli çalışabilmesi için meydana gelen hasarın hızlı bir şekilde onarımının gerekliliği ortaya çıkmaktadır” dedi.

ÇÖKEN MENFEZ 87 GÜNDÜR ONARILMAYI BEKLİYOR
Tığlı, “Bu afette Giresun – Gümüşhane il karayolu ile Tirebolu İlçesini Doğankent’e bağlayan karayolu üzerinde çöken menfez sonucu 5 askerimiz şehit olmuştu. Aynı istikamette ulaşım aylardır köy yolundan sağlanmaktadır. Tirebolu – Doğankent yolunda çöken menfez yerine köprü ve yol yapım çalışmaları akıl almaz biçimde yavaş ilerlemekteyken, 6 Kasım 2020’de meydana gelen şiddetli yağmur sonucu, bölgede çöken menfezden geriye kalan duvarlar ve inşaatı yürüten şirketin şantiyesi, iş makineleri tekrar sele kapılarak dereye sürüklenmiştir. Burada çalışan işçiler ise bölgeden uzaklaşarak yaşamları son anda kurtarabilmiştir” dedi.

GİRESUN ÇEVRE YOLU BU TEŞKİLAT YAPISIYLA BİTMEZ
Tığlı, “Yine bir başka örnek olarak KGM 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Giresun ve Ordu İlleri sınırlarında, Ordu ili Gülyalı ilçesinden mevcut Karadeniz sahil yolundan ayrılarak Giresun ili Piraziz, Bulancak, Merkezi ve Keşap ilçelerinden geçen ve Keşap çıkışında tekrar Karadeniz sahil yoluna bağlanan toplam 47 + 261 km uzunluğunda “Giresun Çevre Yolu Projesi” yapılması planlanmaktadır. Bu ve benzeri projelerin Bölge Müdürlükleri üzerinden bağlı oldukları şube şeflikleri üzerinden sağlıklı biçimde yürütülmeleri mümkün olmayacaktır. KGM’nin örgüt yapısında günümüz şartlarına uyumlu, bu değişikliklere yanıt verecek köklü değişimlere ihtiyaç duyulmaktadır. KGM’nin illerimizde yürüttüğü faaliyetleri taşra teşkilat yapısının en tepesinde yer alan bölge müdürlükleri üzerinden planlaması, yürütmesi daha verimli ve etkin verebilmesi noktasında yaşanan aksaklığı gidermek üzere teşkilat yapısında değişiklik yapılması zorunlu hale gelmiştir” açıklamasında bulundu.