Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal Otel Neden Tercih Edilmelidir?

Tatil yapmak istiyorsanız önünüzdeki

Tatil yapmak istiyorsanız önünüzdeki tüm seçenekleri değerlendirmelisiniz. Kendinizi yalnızca yaz tatili ile sınırlandırmamalısınız. Termal turizm; bilhassa 2010’lu yıllarla beraber popüler olmaya başladı. Geçmiş yıllarda kaplıcalara yalnızca ciddi hastalıklar ile mücadele eden yaşlı insanlar gidiyordu. Genç bir insanın bu tür bir ortamda yerinin olmayacağına inanılıyordu. Ancak, termal turizm; bir süre sonra kendisini yeniledi. Farklı konseptlerde hizmet vermeye başladı. Bu sayede, her yaştan insan için uygun hale geldi. Ayrıca, Türkiye’nin neredeyse her şehrinde termal otel seçeneklerine rastlanmaya başlandı.

Termal Otelin Özellikleri Nelerdir?

Belirli bir sıcaklık derecesine sahip suların bulunduğu alana kurulan otellere termal otel adı verilir. Termal sular; birçok hastalığa iyi gelir. Her ne kadar başlı başına bir tedavi olmasa da tedaviye yardımcı bir seçenek olarak dikkat çeker. İçerisinde insan sağlığına faydalı mineraller vardır. Ayrıca, hem sıcak hem de soğuk termal sular vardır. Sıcak sular; şifa dağıtmak amacıyla kullanılır. Soğuk sular ise insanlar tarafından tüketilir. Bir başka deyişle, termal sulardan olabilecek en iyi şekilde faydalanılır.

Termal otel; yakından takip edenlerin bildiği üzere şifa dağıtan tesislerdir. İnsanlar; hem bedensel hem de zihinsel olarak rahatlamak adına termal otellere gitmeyi tercih ederler. Bu tür otellerde farklı tedavi seçenekleri uygulanır. Çeşitli sağlık sorunları ile mücadele eden insanlar; şifa bulmak amacıyla sıcak termal sularda banyo yapmayı isteyebilirler. Günübirlik banyoların yanı sıra iki veya üç haftada bir de banyo yapılabilir.

Termal otel; zannedilenin aksine son derece güvenilir konaklama seçeneğidir. Bu otellerde fizik tedavi uzmanları çalışır. Süreç; doktor kontrolünde gerçekleştirilir. Kaplıca suları; insanlara çok sayıda avantaj sağlar. Her şeyden önce, kaplıca suları sayesinde vücut direnci yükseltilir. İnsanlar; termal sular sayesinde daha az hastalığa yakalanırlar. Bunun yanı sıra, yıllardan bu yana şikayet ettikleri ağrı ve sızılarından kurtulurlar. Hastalığın kalıcı hasarlarının önüne geçilir.

Termal Otel Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Edilmeli?

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Türkiye’de çok sayıda termal otel vardır. Bu otellerin her birisi benzer hizmet kalitesine sahip değildir. Bu yüzden, termal otel seçiminde birtakım hususlara dikkat edilmelidir.

  • Her şeyden önce, termal otelin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekir. Bir başka deyişle, gerekli izinlerin alınmış ve denetlemelerin yapılmış olması şarttır.
  • Kişinin kalacağı otelde mutlaka termal su bulunmalıdır.
  • Termal su tedavisinin kişinin sağlığına uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Otel suyunun sıcaklığı önceden bilinmelidir.
  • Termal otel; başta Covid-19 için olmak üzere gerekli tüm hijyen önlemlerini almış olmalıdır.

En İyi Termal Oteller

Türkiye’deki en iyi termal otel alternatifleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Akrones Thermal Otel & SPA
  • İkbal Thermal Otel & SPA
  • Çam Thermal Resort
  • Bn Hotel Thermal SPA
  • Divan Bursa Termal Hotel