Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Si̇vas Beledi̇yesi̇ Geri̇ Dönüşüm İle Örnek Oluyor

SİVAS BELEDİYESİ İSRAFIN ÖNLENMESİ VE ATIK OLUŞUMUNUN AZALTILMASI İÇİN MEVCUT ATIKLARI TOPLAYARAK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR.

SİVAS BELEDİYESİ İSRAFIN ÖNLENMESİ

Sivas Belediyesi israfın önlenmesi ve atık oluşumunun azaltılması için mevcut atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor.

Sivas Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarında hibe desteği almasıyla dikkat çekerek, 2020 yılında 500 bin TL, 2022 yılında 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Son olarak gerçekleştirdiği sıfır atık projesi ile 2023 yılında 2 milyon 700 bin liralık hibe almaya hak kazanan Sivas belediyesi, bu hibelerin tamamını “Sıfır atık” çalışmalarında değerlendirdi.

Sivas Belediyesi tarafından hibeler ile çok sayıda iç mekân kutusu, geri dönüşüm konteynerleri ve sıfır atık materyalleri vatandaşlara ulaştırıldı. Çalışmalar kapsamında alınan yeni geri dönüşüm kumbaraları da eş zamanlı olarak mahalle muhtarlıklarına dağıtıldı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, meydan, park ve bahçeler gibi uygun alanlara da geri dönüşüm kumbaraları konuşlandırılıyor. Belediye tarafından çevre kirliliğini önlemek için daha yeşil, daha sağlıklı bir gelecek adına okullarda ve kamu kurumlarında düzenli olarak geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimleri veriliyor.