Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezonun ilk hamsisi Amerika’da

Uzun yıllardır Türkiye’den New

Uzun yıllardır Türkiye’den New York’a, günlük hamsi başta olmak üzere çok sayıda balık çeşitleri gönderiliyor Havaların soğumasıyla hamsisinin Amerika’da çok satıldığı ve talebin gün geçtikçe yoğun şekilde arttığı belirtiliyor. Hamsi ve balık çeşitleri Türkiye’de avlandıktan sora hemen soğuk hava depolarına konularak, bozulmaması için özel kasalarda buzlanarak aynı gün özel koruma yöntemleriyle uçağın soğuk hava deposunda New York’a getiriliyor. Uçaktan indikten bir, iki saat içerisinde Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelere sevk ediliyor. Hamsi ve diğer balık çeşitleri dondurulmadığı için müşteriye taze olarak sunuluyor. Türkiye’de havaların soğumasıyla avlanan Hamsi ve balık çeşitleri Amerika’daki gurbetçilerin yüzünü güldürdü. Sezonun ilk hamsi ve balık çeşitlerini yiyen gurbetçiler Amerika’da kilosu 18 Dolar’a satılmasına rağmen kapışılıyor. Kış mevsiminin başlamasıyla haftada iki gün Perşembe ve Cuma günleri Amerika’ya gelen Hamsi Eyaletlerdeki Türk Marketlerinde tezgahları süslüyor.

16 yıldır Türklere hizmet veren Muhittin Bağrıyanık, kendileri için Müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu söyledi. Müşterilerimize taze ve kaliteli hamsi ve balık çeşitleri satıyoruz. Bizim getirdiğimiz hamsi ve balık çeşitleri iki günde tükeniyor. Taze bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz ve fiyatların yüksek olması bizden kaynaklanmıyor havayoluyla meşakkatli bir şekilde Amerika’ya ulaşıyor Türkiye’den gelen hamsi ve balık çeşitlerine yoğun talep oluşmuş durumda şu anda gelen talepler karşısında zorlanıyoruz yoğun bir talep patlaması var gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz.

Hamsiyi Amerika pazarına sokan Muhittin Bağrıyanık, hamsi, balık işine Amerika’da 150 kilogramla balıkçılığa 16 yıl önce başladığını bugün sadece hamsi ve diğerlerinden mevsiminde haftalık en az 1.5 ton ile 3,5 4 ton arasında taze ve donmuş balık satışı olduğunu belirtti.

Hasan Çelik/ABD