Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

New York’ta Hükümete Destek Mitingi düzenlendi

Bu haberin fotoğrafı yok

Amerika’da yaşayan Türkler New York’ta “No Shadow Government “(Paralel Yapı İstemiyoruz) adıyla miting düzenledi.

Hükümeti desteklemek amacıyla Amerika’da yaşayan Türk toplumu temsilcilerinden No Shadow Government Platformu (Paralel Devlet İstemiyoruz) tarafından New York Manhattan’da bulunan Birleşmiş Milletler Binası’nın köşesindeki Dag Hammarskjold Park’ta miting düzenlendi. Düzenlenen mitingin son zamanlarda paralel yapının Amerikan kamuoyu ve hükümetini etkilemeye yönelik Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir algı operasyonu başlatması nedeniyle düzenlendiği açıklandı. Soğuk havaya rağmen katılımın oldukça yoğun olduğu görülen mitingde Türk toplumu dışında Ahıska, Boşnak, Azeri ve Arap grupları da katıldı. Çocuk, yaşlı, genç her kesimden farklı grupların katıldığı mitingde Türk bayrağı ve paralel yapı istemiyoruz pankartları eşliğinde Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan sloganları atıldı. Organize edilen mitinge New York’un yanı sıra ABD’nin çeşitli eyaletlerinden de çok sayıda vatandaşı katıldı. Davul ve kemençe ile söylenen şarkılar eşliğinde halaylar çekilerek miting soğuk havaya rağmen coşkuyla devam etti. Ayrıca mitingde simit ve çay ikramı yapıldı. Fethullah Gülen’in maskelerinin kullanıldığı mitingde, “Son aylarda Gülen örgütü tarafından Amerikan kamuoyu ve hükümetini etkilemeye yönelik Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir algı operasyonu başlatıldığını görüyoruz. Türkiye Amerika ilişkilerini bozmaya yönelik bu yanlış bilgilendirme kampanyası Türk Amerikan toplumu olarak bizleri oldukça rahatsız etmekte, ayrıca Amerika’da yaşayan Müslüman topluluklarını da olumsuz etkilemektedir. Amerikan kamuoyunu Gülen örgütü hakkında uyarmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu büyük mitingin amacına ulaştığına inanıyoruz” şeklinde ifade edildi.

İstiklal Marşı ve Amerika Milli Marşı ile başlayan miting, Fransa’da ki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Necati Özer’in sunumuyla gerçekleşen mitingde, Ahıska Türk Amerikan Cemiyeti Başkanı İslam Şhakbandarov yaptığı konuşmada “Biz buraya bugün ne korumaya ne savunmaya geldik. Biz buraya bugün hakkın ve hakikatin yanında durmaya geldik. Türkiye ve Amerika arasındaki ikili ilişkilerimize zarar verdirmeyeceğiz. Biz demokrasiden yanayız. Paralel ve gölge yapılara destek vermeyeceğiz, bizim işimiz sandık ve oyla olur. Ahıskalı Türkler olarak kendimizi bu kirli işlerde kullandırmayacağız” dedi ve Nisan ayında Washington DC’de yapılacak olan büyük mitingi duyurdu. Mitingde ayrıca Amerikan Dr. Anthony Whitmore “Hepimiz dünyanın farklı yerlerinden geliyoruz. Sizler Amerika’daki yeni öğretmen, doktor, iş adamlarısınız. Bugün sesimizi duyurmak, ayağa kalkmak, hakkımızı savunmak için buradayız. İnsanların bu ülkeye diğer insanları yanlış yönlendirmek için gelmeleri çok üzücü. Bunlar diğer Türklerin adını da lekeliyorlar” diyerek konuştu. Levent Ali Yıldız No Shadow Government Platformu adına yaptığı açıklamada “17-25 Aralık tarihlerinde Emniyet ve yargı içerisinde son yıllarda hayal dahi edemeyeceği bir güce kavuşan bir yapının gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminin birinci yılının hemen akabindeyiz. Asıl amacı hizmet etmek, insan yetiştirmek, insanlığın temel problemin çözümüne katkı sağlamak olduğunu iddia eden ve bu amaç doğrultusunda ne istedilerse verilen, yapmış oldukları her ulusal ve uluslararası çalışmada desteklenen bu yapı, nihai hedefleri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdukları paralel yapıyla ele geçirme planları akamete uğradığından beri her platformda Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı kara propaganda uygulamaktadırlar. Biz sizleri 80’lerden, 90’lardan, 28 Şubat süreçlerinden tanıyoruz.” diyen Yılmaz, “Bu devran böyle dönmeyecek. Zira sahte delillerle, kumpaslarla binlerce kişiyi etkilemeye çalışmakta, hırsızlık ve yolsuzluk kılıfıyla ambalajlanmış operasyonlarla Türk siyaseti ve demokrasisine dizayn verme çabaları tasfiye olmuş ve tarihin çöp sepetine atılmıştır. Bizlerde Yeni Türkiye Sevdalıları olarak yapılan bu kara propagandaya karşı çıkacağız” dedi.

Mitingte konuşan Mısırlı Ashraf Ismail, Mısır’da insan hakları konusundaki mücadelelerinden dolayı Türk hükümetine şükranlarını dile getirdi ve Rabia işareti ile konuşmasını noktaladı. Azerbaycan Amerikan Kadın Cemiyeti Başkanı Münevver Vahabova yaptığı konuşmasında “Bir millet iki devlet olarak biz her zaman sizinleyiz. Her zaman devletin, kanunun arkasındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı okula devam eden ve çocuklarına Kartal Anadolu Lisesi’nde hocalık yapmış olan Mustafa Arslanoğlu’nun da katıldığı mitingte yaptığı konuşmada “O lider değil, ötesindedir. Allah’ın Türk milletine hediyesidir. Bizim davamız kuru dava değil, Türk milletine hizmet davasıdır” dedi.

New York Giresunlular Derneği ve Türk Amerikan Demokratlar Birliği adına konuşma yapan Başkan Savaş Şahin, “İstanbul surlarına dayanan Fatih’in aslanları, kurtuluş savaşının 42 ve 47. Yiğit askerlerinin memleketinden sizlere selam olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Pennsylvania’da kurulmadı. Bizler her zaman Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bizleri, Ülkemizi başka ülkelere şikayet ederek hainlik içerisinde olanlar halen ülkemizi karalamaya devam ediyorlar. Hiç bir gazetecinin mesleği ne olursa olsun suç işleme hakkı yoktur. Bugün kutsal bir dava için buradayız. Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Son 10 yılda yapılan bütün açılımlarla dünyanın en demokratik ülkelerinden birinin vatandaşı olarak, Amerika’da o ülkenin temsilcisi olarak sizlerle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. Yapılan mitingin son konuşmacısı olan Murat Berk “Devletimize hem Türkiye’de hem burada sahip çıkacağız. Öyle bir grup var ki, çeşitli yanlış yönlendirmelerle kendini fonlayarak Türkiye’de legal yolla seçilmiş bir hükümete karşı darbe yapmaya çalışıyor. Bu hem Türkiye’yi hem Amerika’mızı yaralayan bir şey. Biz buna hayır diyeceğiz” dedi. Konuşmasını katılan herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

HASAN ÇELİK /ABD