Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yılı

SAMSUN (AA) – İstiklal

SAMSUN (AA) – İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Vezirköprü'de program gerçekleştirildi.

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif, çeşitli etkinliklerle anıldı.

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmen Ali Kaygusuz'un günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan kısa film izletildi, şiirler okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından "Vezirköprü İstiklal Marşı Okuyor" adlı ilçe halkının okuduğu İstiklal Marşı klibi izletildi.

Programa Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, İlçe Müftüsü Ali Erbaş ile kurum ve kuruluşların müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.