Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“iktidarın karnesini ibretle okuyun!”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Patisi İl Başkanı Sinan Kitapçı, iktidar partisinin Giresun’daki yöneticilerine seslenerek; “Ne kadar övünseniz azdır. Sizler zengin olurken, halkımız yoksullaştı. İnsanlar işsiz kaldı. 2014 yılında Giresun’daki işsizlik rakamları Valilik sitesinde yayınlandı. İktidarın karnesini halkımız ibretle okumalıdır” dedi.

İl İstihdam Kurulu’nun yaptığı toplantının Giresun Valiliği resmi sitesinde yayınlandığına işaret eden CHP İl Başkanı Sinan Kitapçı, iktidar temsilcilerinin ilgi alanlarının inşaat, arsa ve rant olduğunu insanların işsiz kalmalarını umursamadıklarını söyledi. Kitapçı açıklamasını şöyle sürdürdü:“ Valiliğin resmi rakamlarına göre; Giresun’da çalışma çağında olan 143 bin 252 kişiden 33 bin 569 kişisi işsiz. 2014 yılında kamuya 28 kişi, özel sektöre 2 bin 543 kişi olmak üzere 2 bin 571 kişi işe yerleştirilmiş. Ancak burası çok dikkat çekici 6 bin 114 kişi işsizlik maaşı için başvuru yapmış. Yani 1 kişi işe yerleştirilirken 3 kişi işsiz kalmış. İşte Ak Parti’nin Giresun karnesi; Kendileri zengin olurken, halk yoksullaşmıştır. İşsizlik ve yoksulluk Giresun’un kaderi haline gelmiştir.”

Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarında çalışan kesimin haklarını birer birer elinden aldığını, en son işçinin kıdem tazminatına göz dikildiğini ileri süren Kitapçı: “Taşeron işçilik yasası ile işçileri yoksul bir kesim haline getirdiler. Üniversite mezunları iş bulamazken, iş bulanlarda açlık sınırlarında çalışmaya mahkûm edildiler. Türk İş’in 2014 sonu verilerine göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 257 TL, yoksulluk sınırı 4 bin 93 TL’dir. Devlet kurumlarını parti teşkilatına çeviren iktidar, kendisine oy veren işçiyi, çiftçiyi değil, patronları, ihale takipçilerini, kendine bağladığı medya patronlarını daha fazla zengin etme gayretindedir. Türk Halkı, Giresun Halkı hukuk tanımayan, yolsuzluğa batan, zengini seven bu iktidardan hem kendisini, hem de ülkeyi kurtaracaktır” şeklinde açıklamasını tamamladı.