Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHH, katarakt hastalarına ışık olacak

Bu haberin fotoğrafı yok

TRABZON (AA) – Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Zühtü Kalma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla başlatacakları katarakt projesiyle bin hastanın ışığa kavuşmasını sağlayacaklarını belirtti.

Kalma, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlendiği basın toplantısında, İHH'nın dünyanın birçok yerinde katarakt, su kuyusu, yetim çalışmaları, kriz ve savaş bölgelerindeki insani yardım ve kalıcı eserler yapım faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Trabzon İHH olarak 605 yetime sponsorluk sistemi ile destek verdiklerini aktaran Kalma, 61 üniversite öğrencisine de burs verdiklerini belirtti.

Kalma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öncülüğünde 2018 yılı Şubat ayında Somali'nin başkenti Mogadişu'da 120 yetim kızın barınacağı bir yetimhane yatırıldığını hatırlatarak, "Bu yıl da özellikle Afrika kıtasında yaygın olan ve her yaş grubunda görülen katarak projesinin gerçekleştirmek istiyoruz. Afrika kıtasında yaklaşık 7 milyon insan dünyayı buzlu camın arkasında görerek hayatını devam etmektedir." dedi.

Katarakt projesini, Süleyman Soylu'nun himayesinde 24 Şubat Pazar günü Zorlu Grand Otel'de düzenlenecek toplantıyla başlatmak istediklerini belirten Kalma, "Bin katarakt hastasının ışığa kavuşması için düzenleyeceğimiz bu programa bütün Trabzonlu gönüldaşlarımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.