Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hibenin 32.4 milyon Euro’su devrede

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediyesinin AB’den alacağı 101 milyon Euro’luk hibenin 32.4 milyon Euro’luk Entegre Su Projesinin projelendirme, fizibilite ve eylem planı hazırlıkları başladı.

Avrupa Birliği Entegre Su projeleri ile Hibe Programı (IPA) kapsamında Giresun Belediyesi’nin sunmuş olduğu Giresun Entegre Su Projesi’nin projelendirme, fizibilite ve eylem planı hazırlıkları başladı.

Avrupa Birliği Türkiye Birimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarından oluşan 9 kişilik heyet inceleme programından sonra, Belediye Başkanı Kerim Aksu ile değerlendirme toplantısı yaptılar.

AB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile Belediye Fen İşleri, Su Kanal, İmar ve Proje müdürlerinin katılımı ile önce AB Hibe Projesi kapsamındaki arazi, terfi istasyonları, deşarj noktaları, su depoları incelendi. Heyetin inceleme gezisinin ardından Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcıları, AB heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları çalışma toplantısında bir araya geldiler.

AB Heyeti tarafından yapılan sunumda, Giresun Altyapı Entegre Su Projesi için 2015 yılının proje aşaması olacağı, yatırım listesinin hazırlanıp, önceliklerin belirlendiği, bu plan dahilinde 18.3 milyon Euro su deposu, şebekenin tümünü yenileme, atık su tam arıtma projesi ile kısa vadede toplam 32.4 milyon Euro’luk yatırımın öncelik kazandığını vurguladılar.

Giresun Belediyesi’nin DSİ’ye yazı yazarak, içme suyu barajı ile ilgili kesin bilgi alınmasını, projenin uygulanacağı arazilerin tahsis veya belediye ye ait belgelerinin hazırlanması, şehirde kullanılan deşarj sisteminin terk edilip, tam arıtmaya geçilmesi için 25 hektar araziye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Giresun Altyapı Hibe Projesi takviminin, 2015 yılı hazırlık, proje aşaması, 2016 yılı ihaleye çıkılması, 2017-2019 imalatın gerçekleşmesi olarak belirlendiğini açıkladılar.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Altyapı Hibe Projesi’nin 2015 yılında artık başladığını, heyetin ortaya koyduğu taleplerin kısa sürede hazırlanacağını vurgulayarak; “Giresun coğrafi olarak sıkıntılı bir bölge. AB Projesi ile önümüzdeki 50 yıllık ihtiyaçları karşılamış olacağız. Önceliklerin belirlenmesi projenin 32.4 milyon Euro’luk ilk aşamasının başlaması çok önemli. Bizim ülkemizde 50 yılda 60 kez imar mevzuatı değişti. Avrupa’da belki 2 kez değişmiştir. Uzun vadeli planlamalar yapamıyoruz. İlk proje aşaması devam ederken, projenin diğer kısımları ile ilgili hazırlıklarımız devam edecek. Misafirlerimize, belediyemizdeki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.