Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havza'da İlk Kıvılcım Çarşısı açıldı

SAMSUN (AA) – Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi ve Havza TSO Kadın Girişimcileri Kurulu tarafından düzenlenen "İlk Kıvılcım Çarşı"nın açılışı gerçekleştirildi. Havza'da evde üretim yapan kadınların ürünlerinin satışa sunularak kadınların ekonomik hayata katkılarını artırmak amacıyla, 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı'nda kurulan çarşının açılışında konuşan Havza TSO Kadın […]

SAMSUN (AA) – Havza

SAMSUN (AA) – Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi ve Havza TSO Kadın Girişimcileri Kurulu tarafından düzenlenen "İlk Kıvılcım Çarşı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Havza'da evde üretim yapan kadınların ürünlerinin satışa sunularak kadınların ekonomik hayata katkılarını artırmak amacıyla, 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı'nda kurulan çarşının açılışında konuşan Havza TSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Şerife Acar Döndür, çarşıda 39 kadın üreticinin yer aldığını belirtti.

Döndür, "Eminim ki bu sayı daha da artacaktır. Bir ay gibi bir süredir hazırlığını yaptığımız çarşımız 3 gün boyunca açık kalacak. Bu çarşının kalıcı olmasını istiyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde bizlere destek olan Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza TSO Başkanı Erkan Acar'a teşekkür ediyorum. Havza'yı da bu konuda geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin merkezi haline getireceğiz." diye konuştu.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise kadının istedikten sonra her işi başarabileceğini belirterek şunları dile getirdi:

"Bu açılışın Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümüne gelmesi bizler için ayrıca bir gurur kaynağı. Türk kadını Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli roller oynamış, vatanı için hiçbir fedakarlıktan geri durmamıştır. Bugün de Türk kadınının ekonomiye katkı sağlaması bizler için önemli. Bizler bu çarşıyı 3 günlük bir etkinlik olarak değil kalıcı olacak hale getirmenin gayretindeyiz. İlçe dışına çıkacakların hediyeliklerini bu pazardan almaları hem ilçe tanı

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise belediye olarak üreten ve ekonomiye katkı sunmak isteyen kadınlara her zaman destek olacaklarını belirtti.

"Kadın ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlüdür" diyen Özdemir, "Kendi ayağının üzerinde duran, kendi üreten bayanlarımızın ürünlerini pazarlama noktasında bizler de elimizden geleni yapmalıyız. Günümüz artık sanal bir hal aldı. Bunun için de bu ürünlerin sanal ortamda pazarlanması için çalışmaların yapılması önemli. Havza Belediyesi olarak her zaman bayanların yanındayız." ifadesinde bulundu.

Öğrenciler tarafından halk oyunu gösterileri ve yapılan duanın ardından Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Havza TSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Şerife Acar Döndür tarafından kesilen kurdele ile İlk Kıvılcım Çarşı açıldı.

Protokol üyeleri, çarşıyı gezerek satılan ürünleri inceledi, ürünler hakkında bilgi aldı.