Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GTSO 11. Meslek Komitesi’nden turizm çalıştayı

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 11. Meslek Komitesi Turizm Çalıştayı 9 Ekim 2015 Cuma günü paydaş kurumların katılımlarıyla Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Giresun yaylalarından Kulakkaya, Bektaş, Kümbet ve Sis dağında bulunan ve turizm alanı ilan edilen yatırım arazilerinin durumlarının tartışıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu; “İlimizin kalkınmasında önemli bir çıkış noktası olan turizm yatırımlarının öneminden bahsederek, Odamıza başvuran ya da turizm sektöründe yatırım fikri olan sermaye sahiplerinin ilan edilen turizm alanlarında yatırım yapmaları için imar ve altyapı sorunlarının ortadan kaldırılması gerekmekte olup, bu anlamda bu çalıştayın odamız ve ilimiz için önemli bir çalışmanın başlangıcı olduğunu düşünmekteyim” dedi.
11. Meslek Komitesi Başkanı Caner Tek; 11. Meslek Komitesinin bu tür çalışmaların takip ve sürekliliği konusunda kararlı olduğunu vurguladı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ercan Doğramacı; İlimizdeki mevcut turizm potansiyelinin yatırıma dönüştürülmesi anlamında önemli bir çalışma başlatıldığını söyledi. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yunis Türk; “Bu şehirde ticaret yapan, bu şehirde gelecek gören ve sorunların tartışılıp çözüm önerilerinin sunulduğu bir zihniyete sahip olan bizlerin turizm alanları yer tahsisi sorununu çözüme kavuşturmak için sonuna kadar mücadele edip üzerimize düşen sorumluluğu almaktan çekinmemekteyiz” dedi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Murat Aladağ;  İlimizin kalkınması için elimizdeki turizm alanlarının yatırımcılara bir an önce tahsislerinin yapılabilmesi için imar vb. sorunlarının bir an önce çözülebilmesi için bu çalıştayın düzenlendiğini, bu çalıştay sonrasında oluşturulacak olan raporun ilgili karar mercilerine gönderileceğini söyledi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu bir sonraki toplantının gündemi ve toplantıda nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği konusunda katılımcılarla istişare gerçekleştirdikten sonra tüm paydaş kurumlara katılım ve çözüm önerilerine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Toplantıya Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Şube Müdürü Mustafa Akkaya, İl Kültür ve Turizm Şube Müdür Vk. Ayşegül Karaibrahim, Bilgi İşletmeni Nursel Aksoy, İl Özel İdaresi İmar ve Kent İy. Md. İbrahim Karaca,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Recai Gündüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Proje ve Yapım Şube Müdürü Uğur Ömür Tarakçı , Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Md. Özen Özkaya, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Murat Aladağ, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 11.Meslek Komitesi Başkanı Caner Tek, 11. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ayhan KILIÇ, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ercan Doğramacı ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yunis Türk katılım sağladı.