Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele’nin kurtuluş yıl dönümü kutlandı

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı.

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlama programına katıldı.

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlama programı, 3 pare top atışıyla başladı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, bu özel güne katılarak, Görele halkıyla bir araya geldi.

Ardından, Görele Kaymakamlığı, Görele Garnizon Komutanlığı ve Görele Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

blank

Şehitlik ziyareti ile devam eden programda Görele İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek Şehitlerimiz için dualar edildi.

Törende, Görele’nin kurtuluş günü anısına tarihi olayların temsili canlandırma gösterisi büyük ilgi gördü. Halk, kurtuluşun simgesel anlatımını coşkuyla izleyerek, bu özel günü bir kez daha hatırlamanın gururunu yaşadı.

Program kapsamında düzenlenen etkinlikte, hürriyet kızının kurtarılması sahnesi de canlandırıldı. Görele’nin kurtuluşunun anlamını vurgulayan bu simgesel gösteri, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu tarafından halkın kurtuluş günü kutlanarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

blank

Program, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Akabinde protokol konuşmalarıyla devam eden programda, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu’nun konuşmasının ardından, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, katılımcılara hitap ederek; “Görele’nin kurtuluşu, tarihimize ışık tutan önemli bir dönemeçtir. Bu zaferin mimarları olan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Görele halkının birlik ve beraberlik içinde bu günü coşkuyla kutlaması, gelecek nesillere miras olarak bırakılacak en değerli armağandır” şeklinde konuştu.

Program, geleneksel Türk müziği olan mehteran gösterisiyle devam ederek, katılımcılara tarihi bir atmosfer sunup, kurtuluş günü coşkusunu artırdı.

blank

Program içinde, milli ve kurtuluş temalı şiirlerin okunmasıyla kültürel bir zenginlik sunuldu.

Katılımcılara yönelik kutlama mesajları, etkinlik boyunca okunarak, kutlamalara katılan herkesle paylaşıldı.

Görele’nin kültürel zenginliklerini yansıtan halk oyunları gösterisi ve kemençe dinletisi, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kurtuluş günü kutlamalarının son bölümünde, özel bir araç geçişi gerçekleştirildi. Katılımcılar, coşkulu bir atmosferde geçişi izleyerek, etkinlikleri sonlandırdılar.

Etkinliğe, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Görele Kaymakamı Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Albay Tuncay Akgün, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener ile daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kolluk görevlileri ve vatandaşlarımız büyük bir coşku içinde katıldılar.

Kutlamalar, bugün saat 19.30’da Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Görele Belediyesi Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konserle devam edecek.