Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da tarihi rektörlük binası restore edilecek

Giresun Üniversitesi’ne tahsisli tarihi Rektörlük Binasının bütünüyle restorasyonu için; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından toplam 55 milyon TL. yatırım ödeneği tahsis edildi.

Giresun Üniversitesi’ne tahsisli tarihi

Ayrılan bu ödeneğin 15 milyon TL’lik kısmı üniversitenin 2024 yılı bütçesine aktarıldı. 2026 yılına kadar bitirilmesi planlanan yatırım, etüd-proje, müşavirlik ve restorasyon kalemlerinden oluşuyor.

Giresun Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; “Kamu harcamaları için alınan tasarruf tedbirlerine rağmen; tarihi Rektörlük Binamız için bu ölçüde bir yatırım ödeneğinin çıkması, Giresun Üniversitesi ailesi tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Tarihi Rektörlük Binasının bütünüyle restorasyonu için, 2024 yılında etüd-proje ve müşavirlik hizmeti ihaleleri gerçekleştirilecek.

Hem Giresun Üniversitesi’nin hem de şehrimizin önemli prestij binalarından biri olan tarihi Rektörlük Binasının bu derece büyük bir restorasyon sürecine dahil edilmesi, bizlerde ve Giresun halkı üzerinde sevinç ve heyecan yarattı” ifadelerine yer verildi.