Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da Maden Nöbeti Sürüyor: Köylüler Sondaja Geçit Vermiyor

Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Sekü Köyü’nde maden aramasına yönelik sondaj girişimine karşı köylülerin başlattığı direniş devam ediyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen bölgede çalışma yapılmak istenmesine tepki gösteren köylüler, çevrecilerle birlikte 24 saat esasına göre nöbet tutuyor.

Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Sekü Köyü’nde maden aramasına yönelik sondaj

Sekü Köyü’nde özel bir maden şirketi tarafından yürütülmek istenen sondaj çalışması, köy halkının ve çevre savunucularının tepkisiyle karşılaşmayı sürdürüyor. Bölgedeki yurttaşlar, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sondaj yapılmak istenmesini hukuka aykırı bulduklarını belirterek nöbet eylemlerine ara vermeden devam ediyor. Gün boyu süren bekleyiş, gece saatlerinde de soğuk havaya rağmen ateş yakılarak sürdürülüyor.

SEKÜ KÖYÜ’NDE MADEN NÖBETİ GECE GÜNDÜZ SÜRÜYOR

Köylüler ve çevreciler, Sekü Köyü’nde başlatılan maden nöbetinin yalnızca bir köyün değil, bölgedeki doğa ve yaşam alanlarının korunması açısından önemli olduğunu vurguluyor. Mahkeme kararının uygulanmasını isteyen yurttaşlar, hukuk devletinde yargı kararlarının yok sayılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bölgede bekleyişini sürdüren vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde etkisini artıran soğuğa rağmen nöbet alanını terk etmiyor. Ateş yakarak ısınmaya çalışan köylüler, olası bir sondaj girişimine karşı her an sahada kalmayı sürdürüyor.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN SONDAJ TEPKİSİ

Sekü Köyü’nde yaşanan gerilimin merkezinde, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sondaj çalışmasının yeniden gündeme gelmesi yer alıyor. Köylüler, verilen kararın açık olduğunu ve buna rağmen bölgede çalışma yapılmak istenmesinin kabul edilemeyeceğini savunuyor.

Çevreciler de bu sürecin yalnızca bugünü değil, köyün su kaynaklarını, tarım alanlarını ve doğal yaşamını doğrudan ilgilendirdiğini ifade ediyor. Bu nedenle nöbetin, hukuki sürecin yanında fiili bir doğa savunusuna dönüştüğü değerlendiriliyor.

ÖMER CEBECİ’DEN SEKÜ KÖYÜ’NDE DİRENİŞE DESTEK

Sekü köylülerinin başlattığı direnişe İYİ Parti Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci de destek veriyor. Köylülerle birlikte nöbet alanında bulunan Cebeci, sondaj çalışmasının yasalara aykırı biçimde yapılmak istenmesine tepki göstererek siyasilere çağrıda bulundu.

Cebeci, Sekü Köyü’nde verilen mücadelenin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek, köylülerin yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki itirazın siyasi tartışmaların ötesinde, doğrudan hukuk ve yaşam hakkı meselesi olduğunu vurgulayan Cebeci, tüm kesimleri köylülere destek vermeye davet etti.

SEKÜ KÖYÜ’NDEKİ GERİLİM GİRESUN GÜNDEMİNDEKİ YERİNİ KORUYOR

Sekü Köyü’nde süren maden nöbeti, son günlerde yalnızca Tirebolu’nun değil, Giresun genelinin en dikkat çeken çevre başlıklarından biri haline geldi. Köylülerin kararlı tutumu, bölgede doğa ile maden faaliyetleri arasındaki gerilimi bir kez daha görünür hale getirdi.

Yerelde yükselen bu tepkinin önümüzdeki günlerde daha geniş bir toplumsal desteğe dönüşüp dönüşmeyeceği merak edilirken, gözler hem sahadaki gelişmelere hem de yargı kararlarının nasıl uygulanacağına çevrildi. Sekü Köyü’nde yaşananlar, Giresun’da çevre duyarlılığı ile hukuki sürecin iç içe geçtiği yeni bir sınav olarak değerlendiriliyor.