Giresun Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, saat 13.30’da Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can’ın Rektörlük önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Kutlama programı daha sonra saat 14.00’te Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki törende, son bir yıl içinde üniversiteden emekli olan personel ile profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan akademisyenler için ayrı ayrı program gerçekleştirildi.
Ömer Halisdemir Konferans Salonu’ndaki etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın müzik dinletisiyle başladı. Programda ayrıca üniversitenin tanıtım filmi de izleyicilere sunuldu. Emekli olan ve salonda hazır bulunan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ile ilgili birim amirleri tarafından takdim edildi.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 20. YIL PROGRAMINDA GELECEK VİZYONU ANLATILDI
Törende ilk konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesi’nin son 20 yılda geçirdiği gelişim sürecine dikkat çekti. Üniversitenin akademik büyümesi, bilimsel çalışmaları ve kurumsal hedefleri hakkında bilgi veren Can, yeni dönemde planlanan projelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Can, Yükseköğretim Kurulu tarafından “fındık” temalı üniversite ilan edilmesinin ardından yürütülen çalışmaların önemine işaret etti. Bu alandaki mevcut projelerin yanı sıra planlanan akademik çalışmalar hakkında da bilgi paylaşan Can, üniversitenin özellikle bilimsel üretim ve bölgesel kalkınma açısından üstlendiği role vurgu yaptı.
TEKNOFEST VE AKADEMİK BAŞARILAR ÖNE ÇIKTI
Konuşmasında TEKNOFEST başta olmak üzere çeşitli bilimsel ve akademik platformlarda elde edilen başarılara da değinen Prof. Dr. Yılmaz Can, kuruluşundan bugüne üniversiteye katkı sunan herkese teşekkür etti. Giresun Üniversitesi’nin sadece eğitim veren bir kurum olmanın ötesinde, araştırma, proje üretimi ve bölgesel katkı bakımından da önemli bir noktaya geldiğini ifade etti.
Programın protokol konuşmaları bölümünde ise Giresun milletvekilleri Ertuğrul Gazi Konal, Ali Temür ve Nazım Elmas kürsüye çıktı. Milletvekillerinin ardından Giresun Vali Vekili Şahin Bayhan da bir konuşma yaptı.
YENİ AKADEMİSYENLERE CÜBBE GİYDİRİLDİ
Giresun Üniversitesi 20. yıl kutlama programının son bölümünde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına yeni atanan akademik personele cübbe giyme töreni düzenlendi. Akademisyenlere cübbeleri; Vali Vekili Şahin Bayhan, milletvekilleri Nazım Elmas, Ali Temür ve Ertuğrul Gazi Konal ile Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından giydirildi.
Törende ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem ve Prof. Dr. Emel Uzunoğlu’nun yanı sıra İdare Mahkemesi Başkanı Suat Bice, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Keşap Belediye Başkanı Muhammet Arışan, Bulancak ve Espiye belediye başkan vekilleri, İl Sağlık Müdürü İskender Aksoy, fakülte dekanları ve rektör danışmanları da yer aldı.
GİRESUN’DA ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BAĞI GÜÇLENİYOR
Giresun Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıldönümü programı, yalnızca bir kutlama töreni olmanın ötesinde, üniversitenin şehirle kurduğu bağı da bir kez daha ortaya koydu. Geniş katılımlı protokol yapısı, yükseköğretim kurumunun Giresun’daki kamu yönetimi, yerel idare ve sosyal hayatla kurduğu ilişkinin geldiği noktayı göstermesi bakımından dikkat çekti.
Özellikle “fındık” temalı üniversite kimliği çerçevesinde yürütülen çalışmaların önümüzdeki dönemde daha görünür hale gelmesi bekleniyor. Akademik üretimin yerel kalkınma, tarım, teknoloji ve gençlik projeleriyle desteklenmesi halinde Giresun Üniversitesi’nin hem şehir hem de bölge için daha güçlü bir çekim merkezi haline gelmesi öngörülüyor.
20. yıl etkinlikleri, emek veren personele teşekkür edilmesi ve yeni akademisyenlerin görevlerine sembolik bir törenle başlaması açısından anlamlı bir tablo ortaya koydu. Giresun Üniversitesi’nin yeni dönemde ortaya koyacağı akademik ve bilimsel çalışmaların da bu kurumsal birikimi daha ileriye taşıması bekleniyor.


