Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Çalıştayın’da fındık ve yatırım konuşuldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İşadamları ve Bürokratlar Derneği’nin (GİRİB)  Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ilk kez düzenlediği Giresun Çalıştayı’nda, Giresun fındığı ve Giresun’a yatırım imkânları konuşuldu. Genel Merkezi Gebze’de bulunan Giresun İşadamı ve Bürokratlar Derneği (GİRİB), Giresun’u ekonomik ve kültürel yönleri ile tanıtan çalıştay düzenledi. Giresun’a ait fotoğraf sergisi ve Giresun’la ilgili basılan kitapların sergisi ile başlayan programa protokol üyeleri büyük ilgi gösterdi. Giresunlu iş adamları fotoğraf ve kitap sergisini büyük bir ilgiyle incelerken, program katılımcılar tarafından tam not aldı.
Giresun İş Adamı ve Bürokratlar Derneği Başkanı Kemal Tokmak programda yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Derneğimiz, Giresun, Kocaeli ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizde bürokrasi ve ticaret alanında hizmet veren esnafları, sanayicileri, firmaları, işadamlarını ve serbest meslek gruplarını bir araya toplayarak eğitim, öğretim, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak için kuruldu” dedi.
GİRESUN’A YATIRIM ÇAĞRISI
Giresun çalıştayını çok önemsiyorum. Ana geçim kaynağı fındık olan güzide şehrimiz, OR-Gİ havaalanı ile dünyaya açıldı. Dolayısı ile Giresun’un turizmde atağa kalkarak hakkettiği payı alma noktasında çalışmalar yapılmalı. Bizlerde bu noktada üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. değerli işadamlarımızı da memleketimize yatırım yapmaya davet ediyorum.”
GİRESUN BİLİMSEL OLARAK ELE ALINDI
Düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak katılan Gazetemiz Kurucusu ve Devri Âlem program yapımcısı İsmail Kahraman Giresun’un tarihi ve Harşıt Savunması’nın 100. Yılı ile ilgili hazırlanan belgesel görüntülerle birlikte sunum gerçekleştirirken, Kanal 28 Onursal Başkanı Ayhan Akden Giresun’da iş hayatı ve yatırım yapmak isteyen insanlarla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. TÜBİTAK Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ise fındığı bilimsel bir şekilde ele alarak tüm ayrıntıları ile fındığın ne kadar yararlı bir besin maddesi olduğunu anlattı.
FINDIK İLK KEZ DETAYLARIYLA KONUŞULDU
TÜBİTAK Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, programda daha önce kendi tarafından yapılmış fındık çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Fındığın fiyatının inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini belirten Alaşalvar, “Fındığı günde 40 gram yerseniz kilo almazsanız. Kalp hastalıklarına, kanser hastalıklarına bire bir. Fındığın kabuğunda ve yaprağında çok az miktarda bulunan bir maddeden Amerika’da kanser ilacı üretiliyor. Biz bunları değerlendirmeliyiz. Biz fındığı kavuruyoruz, yurt dışına satıyoruz. Sonra o çikolata olarak bize geliyor. Fındıktan üretilen gıdaları biz üretmeliyiz” diyerek fındık ile ilgili yaptığı detaylı çalışmayı katılımcılar ile paylaştı.