Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Garanti BBVA, teminat mektuplarını dijital ortama taşıdı

– Garanti BBVA, Kredi Kayıt Bürosu’nun sunduğu Elektronik Teminat Mektubu Platformu’nu hizmete sundu

Bu haberin fotoğrafı yok

İSTANBUL (AA) – Garanti BBVA, Kredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) sunduğu Elektronik Teminat Mektubu Platformu'nu (ETMP) devreye aldı.

Garanti BBVA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket teminat mektuplarını dijital ortama taşıdı.

Dijitalleşmenin her geçen gün ağırlık kazandığı günümüzde, ETMP sayesinde halihazırda kullanılan fiziki teminat mektupları elektronik olarak düzenlenebilecek.

KKB Findeks üyeliği olan Garanti BBVA müşterileri bu üyelik altında ücretsiz olarak ETMP üyeliğini alarak muhatabı olacakları teminat mektuplarını elektronik ortamda alabilecekler. Teminat mektubu banka tarafından onaylanır onaylanmaz Elektronik Teminat Mektubu Platformu üzerinden görüntülenebilecek.

Tazmin ve mektup iade talepleri için de şubeye gitmeye gerek olmadan bu platform aracılığıyla Garanti BBVA'ya hızlıca iletilebilecek.

Operasyonel risklerin azaldığı sistemle iş yapış hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşirken, dokümana dayalı bürokratik işlemler azalacak, zaman tasarrufu sağlanacak. Müşteriler ayrıca kendileri için düzenlenen tüm mektuplara platform üzerinden banka ve lehtar bilgisi ile ulaşabilecek.