FİSKOBİRLİK, fındık alım fiyatını revize ederek bir düşüş daha yaptığını duyururken, Giresun serbest piyasasında fındık 280 liralara kadar düştü.
FİSKOBİRLİK’ten yapılan açıklamaya göre;
50 randıman gelen fındıkta 320 TL’den 315 TL,53 randıman 322 TL’den 333,90 TL,55 randımanda ise 352 TL’den 346,50 TLolacak şekilde bir fiyat güncellemesi yaptı.
FİSKOBİRLİK, fındık fiyatını ortalama 5 lira aşağı çekecek şekilde revize etmiş oldu.
FİSKOBİRLİK’in açıkladığı bu fiyat, ortakları için geçerli olup, ortak olmayan üreticilerin fındıklarını randımana göre belirlenen fiyattan 5 lira düşük bir fiyattan alım yapmaktadır.
Ayrıca FİSKOBİRLİK “Coğrafi İşaretli Giresun Tombul Fındığı Üretici Belgesi” olan üreticilerin fındıklarını 3 lira fark ile alıyor.
FİSKOBİRLİK satın aldığı fındıkların ücretini 3 iş günü içinde üreticinin hesabına yatırıyor.
Fındık, FİSKOBİRLİK alım merkezlerinde randımana göre değişen fiyatlardan işlem görüyor.
Fındık Fiyatı Düşüyor! FİSKOBİRLİK ve Tüccar’da Son Durum?
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) fındık alım fiyatını güncelledi. Serbest piyasada fındık 300 liranın altına düştü.
