Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ereğli Belediye Meclisi toplantısı

ZONGULDAK (AA) – Ereğli

ZONGULDAK (AA) – Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında, belediye meclisinin mayıs ayı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'ndaki toplantıda, belediyenin yaklaşık 16 milyon liraya yakın alacağının bulunduğunu söyledi.

Ereğli Belediyesi'ni düzeltebilmek için çaba sürdürdüklerini, bu doğrultuda da çeşitli tedbirler almaları gerektiğini anlatan Posbıyık, "Felaket tellallığı falan yapmıyorum. Ereğli'yi düzeltmeye çalışıyoruz ama tabiki sıkıntılarımız, problemlerimiz var. Kucağımıza büyük sıkıntılar bırakılmış durumda. 31 belediye meclis üyemiz, çalışma arkadaşlarımızla birlikte Ereğli'yi kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak için çalışacağız." diye konuştu.

Halil Posbıyık, toplantıda şöyle konuştu:

"İlçede kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ Ereğli Belediyesi'ne ödemesi gereken aylık 400 bin liralık vergiyi Anayasa Mahkemesi kararı gereği ödemiyor. Yine Erdemir'in bir takım söylemlere bakılırsa 5 yıl geriye giderek ödediği parayı gecikme faizi ile birlikte geri almak için mahkemeye gittiklerini duyuyoruz. Yani 400 bin liramıza Erdemir el koydu. Bu para benim cebime değil Ereğli halkına yatırım için gidecekti. Bu haksızlık, izah edilecek hiçbir tarafı yok. Erdemir 400 bin lirayı elimizden aldı diye Allah razı olsun demeyeceğiz."

Posbıyık, sahil güzergahında bulunan belediye tarafından işletilen 3 kafeteryanın da ihaleye çıkarılacağını belirtti.