Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emni̇yeti̇n Kış Lasti̇ği̇ Deneti̇mi̇ Sürüyor

ORDU’DA POLİS EKİPLERİM TARAFINDAN YOLCU VE YÜK TAŞIMACILIĞI YAPAN ARAÇLARA YÖNELİK KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYOR.

ORDU'DA POLİS EKİPLERİM TARAFINDAN

Ordu’da polis ekiplerim tarafından yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelik kış lastiği denetimleri düzenli olarak devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile ülke genelinde yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik polis ve jandarma ekipleri tarafından kış lastiği denetimleri yapılıyor. Ülke genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan’da sona eriyor. Denetimlerde, kış lastiği kuralına uymayan sürücülere 2 bin 568 TL para cezası uygulanıyor. 2024 yılı itibariyle yapılacak güncellemelerle para cezasının artması beklenirken, kış lastiği taktırmadan ikinci seferde uygulamaya takılan sürücünün aracı kanun gereğince trafikten men ediliyor.

Kış lastikleri kontrol ediliyor, yolculara emniyet kemerinin önemi anlatılıyor

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gün içerisinde şehrin çeşitli noktalarında kış lastiği ve diğer konulara yönelik denetimler gerçekleştiriliyor. Ekipler kış lastiğine yönelik yaptıkları denetimlerde kumpas yardımıyla kontrollerini sağlarken, sürücülere de lastiğin önemi konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Ekipler ayrıca durdurulan araçlardaki yolcu sayılarını kontrol ederek, araçlardaki yolculara emniyet kemerinin önemini de anlatıyor. Denetimlerde kurallara uymayan ve kış lastiği olmayan sürücülere idari para cezası uygulanıyor.

Denetimlerin düzenli olarak devam ettiği belirtiliyor.