Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMEP, “Giresun İliç olmasın, ruhsatlar iptal edilsin”

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin Giresun’da maden için verilen ruhsatların iptal edilmesi için mücadele çağrısı yaptı.

Emek Partisi Giresun İl

Erzincan İliç’te yaşanan felaket sonrası işletmenin kapatılmasını değerlendiren Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, “Erzincan İliç’te yaşanan felaket sonrası maden işletmelerinin ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Yıllardır tarım arazilerini, ormanları yok eden, yeraltını sermaye olarak gören yerli ve yabancı şirketlerin verdiği zarar dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bunlara olanak tanıyan iktidarlar da sorumluluktan kaçamaz” dedi.

GİRESUN MADEN ALANI OLDU

Giresun’da maden sahalarının artığına dikkat çeken Keskin, “Türkiye’nin her tarafı maden alanı oldu. Giresun’un her tarafında maden işletmeleri var. Ruhsatlar peş peşe veriliyor. Şebinkarahisar’da yaşanan felaket unutulmadı. İlimizin her tarafında altın ve diğer maden işletmeleri var. Yeni ruhsatlar veriliyor, ÇED süreçleri başlatılıyor. Giresun’un İliç olmaması için şimdiden sesimizi yükseltelim. Çalışmaya başlayan işletmeler kapatılmalı, verilen ruhsatlar da iptal edilmelidir. Maden ve enerji şirketlerine kolaylık tanıyan yasalar değişmeli, şu an Meclis’te olan yeni maden yasası gündeme gelmemek üzere geri çekilmelidir. Bunlar olmadığı sürece Şebinkarahisar’da yaşananlardan ders alınmadı İliç’ten alınsın. Giresun İliç olmasın. Emek Partisi olarak tarım arazilerimize, toprağımıza, ormanımıza, suyumuza; geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.