Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğribel tünelle geçit verecek

Kış aylarında geçit vermeyen

Kış aylarında geçit vermeyen 2 bin 200 rakımlı Eğribel’de yapımı devam eden tünelde 2018’in ocak ayında ilk ışıkların görülmesi planlanıyor.

Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası Eğribe’in tünelle geçit vermesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İçanadolu’ya bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi’ndeki tünel çalışmaları günde 12 metre delinerek sürüyor. Kış aylarında geçit vermeyen toplum uzunlukları 11 bin 900 metre olacak olan Eğribel Tüneli’nde 4 bin 835 metreye ulaşılırken 2018 yılının sonuna doğru ilk ışığın görülmesi planlanıyor. Zorlu kış şartlarına rağmen günde yaklaşık 12 metre delinerek çalışmaların aralıksız devam ettiği Eğribel tünelinde İl Genel Meclisi üyeleri ve Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılnacı incelemelerde bulundu.

Yetkililerden tünel çalışması hakkında b ilgi alan Belediye Başkanı Yılancı büyük bir özveri ve emek harcanarak çalışan işçilere teşekkür etti.

Başkan Yılancı yaptığı açıklamada; “Eğribel Tüneli ilçemiz için son derece önemli bir proje. Tünel ile birlikte diğer bağlantı yolları ve yine Giresun – Şebinkarahisar yolunda bulunan Pınarlar tünelinin de hayata geçmesiyle 120 kilometrelik Giresun – Şebinkarahisar yolu 89 kilometreye düşecek. Özellikle kış aylarında sürücüler için tehlikeli olan Eğribel Geçidi’nde, yapılan bu tünelle birlikte sürücüler rahat edecek.” dedi. Ordu-Giresun Havaalanı’nın da Eğribel tünelini destekler nitelikte olduğunu belirten Başkan Yılancı açıklamasında, “Şebinkarahisar’ın kalkınmasında turizm oldukça önemli, turizmi de buraya getire-bilmemiz için ulaşım gerekiyor. Yapılan tüneller ve diğer yol yapım çalışmalarıyla birlikte ilçemizdeki turizm gelirlerinin de artması son derece önemli. Yaklaşık 90 kilometreye düşecek yol, 1.5 saat gibi kısa bir sürede geçilebilecek” ifadelerini kullandı. Yılancı ayrıca toplam uzunlukları 11 bin 900 metre olacak olan Eğribel Tüneli’nin 2018 yılının Ocak ayında ilk ışığın görülebileceğini ifade etti.