Giresun’un Dereli ilçesi, olası afet ve yangınlara karşı müdahale kapasitesini güçlendirdi. Dereli Belediyesi, araç parkına tam donanımlı yeni bir arazöz katarak, bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle artan acil durum risklerine karşı stratejik bir adım attı. Bu modern araç, yangın, doğal afet ve diğer acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesini sağlayarak vatandaşların can ve mal güvenliğini artırmayı hedefliyor.
DERELİ’DE ACİL DURUM MÜDAHALE KAPASİTESİ ARTTI
Yeni nesil teknolojiyle donatılan arazöz, Dereli Belediyesi ekiplerinin olay yerine intikal süresini kısaltacak ve müdahale etkinliğini önemli ölçüde artıracak. Özellikle engebeli arazi yapısına sahip Dereli’de, bu tür bir aracın varlığı, yangınların büyümeden kontrol altına alınması ve afet sonrası çalışmalarda kritik rol oynayacak. Belediyenin bu yatırımı, hizmet kalitesini yükseltme ve ilçe sakinlerinin huzurunu sağlama vizyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor.
BAKANLIK VE MİLLETVEKİLLERİNDEN DERELİ’YE DESTEK
Arazözün Dereli’ye kazandırılmasında merkezi hükümet ve yerel temsilcilerin desteği belirleyici oldu. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, aracın temini konusundaki katkılarından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür’e teşekkürlerini iletti. Bu iş birliği, yerel yönetimlerin afetlere hazırlık kapasitesini artırmada merkezi desteğin önemini bir kez daha gösterdi.
Başkan Şenlikoğlu, yeni arazözün Dereli için hayırlı olmasını dileyerek, “Belediyemiz hizmet filosuna kazandırdığımız bu araçla yangın, afet ve acil durumlara çok daha hızlı ve etkili müdahale edebileceğiz. İlçemizin güvenliği ve vatandaşlarımızın huzuru için attığımız bu adım, hizmet kalitemizi daha da yukarıya taşıyacak,” ifadelerini kullandı. Şenlikoğlu, Dereli için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve daha iyisini yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

