Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çorum'dan kısa kısa

ÇORUM (AA) – Çorum'da

ÇORUM (AA) – Çorum'da bir kişi, kızılcık toplamak için gittiği arazide rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Merkeze bağlı Dağkarapınar köyünde M.K. (39), kızılcık toplamak için akrabası Ş.Ü. (49) ile evden ayrıldı.

Eşek Deresi mevkisine geldiklerinde rahatsızlanan M.K. yere yığıldı. Ş.Ü'nün haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, M.K'nin yaşamını yitirdiğini tespit etti.

M.K'nin cenazesi, otopsi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

– Çorum'da dere yatakları temizleniyor

Çorum Belediyesi, yaklaşan sonbahar yağmurlarında sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla dere yataklarında temizlik çalışmaları başlattı.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki derelerde devam eden çalışmalarda dere yatakları hafriyat ve çevresel atıklardan arındırılıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, gazetecilere yaptığı açıklamada Karakeçili Mahallesi Sıklık Deresi'nde başlayan temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Temizlik çalışmalarıyla hem dere yatağının açıldığını hem de olumsuz görüntülerin giderildiğini dile getiren Tuncel, "Amacımız sel baskınlarını önlemek ve yağmur suyunun yaşam alanlarına zarar vermeden şehrin dışına deşarj etmektir. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artmasından kaynaklanan hastalık taşıyıcı haşerelerin, sivri sineklerin ve böceklerin halkımızı rahatsız etmemesi için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Tuncel, vatandaşları dere yataklarına çevresel atık ve hafriyat atanları görmeleri durumunda zabıtayı aramalarını istedi.

– Albay Bağbuğ için veda yemeği

Çorum İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütürken Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Bingöl İl Jandarma Komutanlığına atanan Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ için veda yemeği düzenlendi.

Vali Mustafa Çiftçi, Millet Bahçesi'ndeki restoranda düzenlenen programda, Başbuğ'a Çorum'da yaptığı görev anısına plaket vererek yeni görevinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da görev süresince Çorum'a sağladığı katkılardan dolayı Başbuğ'a teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Programa AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Başsavcı Ahmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.