Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevreci gençler sahilde çöp topladı

– Zonguldak’ta, sosyal medya üzerinden “Çöp poşetini alan gelsin” etkinliği başlatan gençler, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Kozlu sahilinde temizlik yaptı

- Zonguldak'ta, sosyal medya

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki sahilde gönüllü temizlik yapan gençler, ziyaretçilerin bıraktığı çöpleri topladı.

Çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla sosyal medyada başlatılan "Çöp poşetini alan gelsin" etkinliği kapsamında 30 kişi, Kozlu sahilinde bir araya geldi.

"Etrafımızı güzelleştirmek bizim elimizde, temiz çevre zor iş değil." sloganıyla başlatılan etkinlikte gençler, yaklaşık 2 saat sahildeki çöpleri topladı.

Etkinlikte yer alan Hande Etcibaşı Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezmek için geldiği sahilin kirliliğinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Durumu arkadaşına anlattığını ifade eden Gürel, "Kendisine, 'Sahili temizleyelim mi?' diye teklif ettim. O da 'Hemen bir etkinlik oluşturuyorum.' dedi. Bu kadar katılımın olması bizi mutlu etti. Islak mendil tüketimi çok fazla ve sahilde ıslak mendile çok rastladık. Öncelik görsellik. Çünkü çevre kirliliğinden en başta gözümüz rahatsız oluyor. Sağlığımız için de bu durum rahatsızlık verici." diye konuştu.

Şeniz Çimşir de herkesin gönüllü olarak katıldığı bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, "Bunun için ekstra masrafımız olmuyor veya ekstra zaman harcamıyoruz. Yaptığımız tek şey sosyal medya üzerinden bir etkinlik oluşturmak ve duyurmak oldu, kimseyi özellikle çağırmadık." dedi.

Cam kırığının yanı sıra çöpler arasından çeşitli eşyalar çıktığını anlatan Çimşir, şunları aktardı:

"Araba anahtarı bulduk. Kağıt bardaklar, poşetler çok fazla. İnsanlar yeyip içtikleri her şeyi buraya atmışlar. Sonuçta yaşadığımız bir şehir ve kendi memleketimiz. İnsanlar buraya geldiklerinde, 'Burası ne kadar kötü bir şehir.' demek var ya da 'Hayır, çok güzel bir şehir. İyi ki buraya gelmişim.' demek var. Bu yine bizim elimizde. Herkesi bu duyarlılığa davet ediyoruz. Bir grup değiliz, bir yere üye de değiliz. Sadece gönüllü olarak geldik, devamını da getireceğiz."