Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre yolu müjdesi

Bu haberin fotoğrafı yok

TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Güney Çevre Yolu projesinin bu yılın ilk çeyreği içerisinde proje ihalesine çıkılacağı müjdesini verdi. Çakırmelikoğlu, “Karayollarınca daha önce güzergâh tespiti yapılan ve büyük oranda Piraziz-Keşap arasında planlanan Giresun Güney Çevre Yolu’nun, Mayıs-Haziran gibi proje ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Bilindiği gibi, Giresun kent merkezinde planlı sahalar 2254 hektar olarak belirlenmiştir. Bu alanın yüzde altmışı kullanımda bulunmaktadır. Giresun’da 31 bin hektar alanın sadece yüzde 15 gibi bir kısmı yapılaşmaya müsait konumdadır. Dolayısıyla Giresun kent merkezinin imarlı alan açısından güney-kuzey aksında da büyüyebilmesi için Güney Çevre Yoluna mutlak ihtiyaç vardır. Bu yol şehir merkezi ve ilçelerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için olmazsa olmazdır. “dedi.

GİRESUN BÜYÜYECEK ÇARPIK KENTLEŞME ÖNLENECEK

Hasan Çakırmelikoğlu, Güney Çevre Yolunun çarpık kentleşmenin önüne geçeceğini ve Giresun merkezi ile ilçelerinin daha da büyümesini sağlayacağını belirterek, “Mayıs-Haziran 2015 gibi proje ihalesine çıkması beklenen Giresun Güney Çevre yolu ile Giresun kent merkezi yeni ticari ve konut alanları, yeşil alan ve son dönemde artan oranda bir kaos etkisi yaratan şehir içi trafiğine de çözüm üretecektir. Giresun’un bugün doğu-batı ekseninde büyürken, komşu kentler gibi kuzey-güney ekseninde de gelişebilmesiyle kent nüfusunun artması ve yeni ticari alanlar ile istihdam sahaları oluşturacağına inanmaktayız” şeklinde konuştu.