Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bunu yapana cezai işlem uygulanacak!

Bulancak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde elektrik direkleri, panoları ve benzeri yerlere izinsiz şekilde yapıştırılan afiş ve broşürlere cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

Bulancak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,

Yapılan uyarıda, ilan ve reklam yönetmeliğine aykırı olarak bu tür afişlerin ve broşürlerin asılmasının yasak olduğu vurgulandı.

Bulancak Belediyesi Zabıta Müdürü Ünal Baydere, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son zamanlarda ilçede elektrik direkleri ve panoları gibi yerlere usulsüzce afiş ve broşürlerin yapıştırıldığını belirtti. Baydere, bu tür uygulamaların yasak olduğunu ve ilan ve reklamların belediye tarafından sağlanan reklam alanları veya reklam verenlerin kendi işyerlerinde yapılması gerektiğini ifade etti.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Elektrik direklerine ve panolarına yapıştırılan usulsüz ilan ve reklamların 5326 sayılı kabahatler kanunu kapsamında cezai işleme tabi tutulacağını belirten Baydere, bu işlemlerin 427 liradan 13 bin 237 liraya kadar varan miktarlarda olabileceğini söyledi. Belediye ekiplerinin uygun olmayan ilan ve reklamları takip ederek cezai işlem uygulayacağını da vurguladı.

Baydere, bu tür faaliyetlerin görsel ve çevre kirliliğine sebep olduğunu ve bu nedenle izin verilmeyeceğini dile getirerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını ve yasalara uygun şekilde hareket etmelerini önemle vurguladı.