Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beledi̇ye Hamamında Sona Geli̇ndi̇

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK GELENEĞİNİN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN HAMAMLARIN YENİDEN ESKİ ALBENİSİNE KAVUŞMASI NOKTASINDA DA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR. BU KAPSAMDA İLKADIM İLÇESİNDEKİ BELEDİYE HAMAMI YENİDEN İNŞA EDİLİYOR. MODERN YAPI İLE OSMANLI MİMARİSİNİ BİRLEŞTİRMEYİ AMAÇLAYAN HAMAMIN İÇERİSİNDE KAFETERYASI, SAUNA ODALARI, DİNLENME ALANLARI, KÖPÜK ODASI, MASAJ SALONLARI, 21 ARAÇLIK KAPALI OTOPARKIN YANI SIRA KLASİK HAMAMLARDA OLMAYAN HAVUZ DA MEVCUT. PROJENİN İNŞAATININ YÜZDE 95’LİK KISMININ TAMAMLANDIĞI BELİRTİLDİ.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Belediye Hamamı inşaatının yüzde 95’i tamamlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türk geleneğinin önemli unsurlarından hamamların yeniden eski albenisine kavuşması noktasında da önemli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda İlkadım ilçesindeki Belediye Hamamı yeniden inşa ediliyor. Modern yapı ile Osmanlı mimarisini birleştirmeyi amaçlayan hamamın içerisinde kafeteryası, sauna odaları, dinlenme alanları, köpük odası, masaj salonları, 21 araçlık kapalı otoparkın yanı sıra klasik hamamlarda olmayan havuz da mevcut. Bin 242 metrekare alan üzerine inşa edilen hamamın yüzde 95’inin tamamlandığı belirtildi.

Yüzde 95’i tamamlandı

Hamamın inşaat çalışmalarında sona gelindiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde önemli modernizasyon ve değişim çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan birisi de eski Belediye Hamamıydı. Eski Belediye Hamamımız yıllar öncesinden yapılmış ve artık işlevini yitirmiş bir haldeydi. Modern ve klasik Osmanlı mimarisini harmanlayarak konsept bir yapı yaptık. Şu anda inşaatımız yüzde 95 oranında tamamlanmış durumda. Kısa bir süre sonra hizmete girmiş olacak inşallah. Samsunumuza, vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.