Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başbakan Davutoğlu, New York’ta Türk Toplumuyla bir araya geldi

Hasan Çelik/ABD Başbakan Davutoğlu,

Hasan Çelik/ABD
Başbakan Davutoğlu, Waldorf Astoria Oteli’nde ABD’deki Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.
DAVUTOĞLU, SAVAŞ ŞAHİN GÖRÜŞMESİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla bulunduğu New York’ta Türk Amerikan toplumuyla Bayramlaşma programına katıldı. New York Giresunlular Derneği Başkanı ve Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı Savaş Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şahin’den Derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi aldı.  Başkanı Savaş Şahin, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun STK Liderleriyle bayramlaşma programına katıldığı gecede. Başbakanımız Davutoğlu, Giresunlulara ve buraya gelemeyen vatandaşlara selam söyledi. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’nin adına yapılan başarılı çalışmalardan dolayı katkısı olan herkese teşekkür etti. ABD deki Giresunlu hemşerilerimizin bayramını kutlarım “dedi.
Başbakan Davutoğlu, Waldorf Astoria Oteli’nde ABD’deki Türk toplumunun temsilcileriyle Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldiği gecede Başkan Şahin, bazı görüşmeler gerçekleştirdi.
sinirlioglu
SAHİN, DIŞİŞLERİ BAKANI FERİDUN SİNİRLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, BM Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla bulunduğu New York’ta Türk Amerikan toplumuyla Bayramlaşma programına katıltılarak Giresunlu hemşerileriyle bir araya geldi. Sinirlioğlu, gündeme dair konular ve Türk Amerikan toplumu hakkında görüş alış verişinde bulundular.
BAŞKAN ŞAHİN, KIRIM TÜRKLERİ LİDERİ KIRIMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Kırımlıların sorunun biran önce çözülmesini arzuladıklarını dile getirdi. Kırım Tatar Meclisi eski başkanı ve 1998’den beri Ukrayna Parlamentosu üyesi olan Kırımoğlu, Kırım Tatarları’nın bölgede yaşadığı sıkıntıları anlattı. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgalden sonra bölgede totaliter rejimin hakim olduğunu, herhangi bir özgürlüklerinin kalmadığını söyledi. Kırımoğlu, dini gruplar arasındaki diyalogun çok gerilediğini, dini değerlerine bağlı olanların ise baskı gördüğünü belirtti. Bölgede yaşanan çatışmaların halkı tedirgin ettiğini dile getiren Mustafa Kırımoğlu, Kırım Tatarları’nın sorunlarının biran önce çözülmesini arzuladıklarını ifade etti.