Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bartın'daki FETÖ/PDY davaları

Bu haberin fotoğrafı yok

BARTIN (AA) – Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan 1'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan M.D. Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanık avukatıyla yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada M.D, suçlamalara katılmadığını ve örgütle bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

Örgütün sohbet toplantılarına dini konulardaki hassasiyetinden dolayı katıldığını ve Kur'an-ı Kerim okuma dışında bir faaliyette bulunmadığını savunan sanık, "Örgütün hain yüzünü daha sonra öğrendim. Beni örgütle tanıştıran ve ismini 'Fatih' olarak bildiğim kişinin peşimi bırakması için 3 kez telefon hattımı değiştirdim. FETÖ silahlı örgütüne üye olmadım." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemede ikinci duruşmada tutuksuz sanık Ş.B. hakkında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, delil yetersizliğinden sanığın beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden Ş.B'nin beraatine hükmetti.

Son duruşmada tutuksuz sanıklar S.A, M.E, M.Y, N.Ü, H.A, C.Ç. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatlerini istedi.

Duruşmalar, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.