Usta, Bağkur emeklilerinin ülke ekonomisine katkı sağlamış bireyler olduğunu ve refah payı ikramiyesinin hak ettikleri bir ödül olduğunu ifade etti.
Usta açıklamasında, “Ömrünün büyük bir kısmını ülkesine katma değer sağlayarak geçiren çalışan Bağkur emeklisi esnaflarımıza, Cumhuriyetin 100. yılında verilen refah payı ikramiyesinden mahrum bırakılmış olmaları büyük bir üzüntü kaynağıdır. Bu emekliler ülke ekonomisinin çimentosu olmuş, üretime, istihdama ve katma değere önemli katkılarda bulunmuşlardır. Ancak, kayıt içinde olmanın bir ceza gibi algılanması, esnafımız arasında büyük bir hayal kırıklığına sebep olmuştur.
Ülke ekonomisinin en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden birinde üretim ve katma değer sağlamaktan geri durmayan Bağkur emeklisi esnaflarımız, refah payı ikramiyesini hak etmişlerdir. Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere verilen bu ödülü en çok hak eden kesim, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamış olan Bağkur emeklileridir. Tüm çalışan Bağkur emeklisi esnaflarımız için mağduriyetin giderilmesini ve çalışma azmi ile şevkinin kırılmamasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.