Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avukat Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Avukatlık ücretleri her yıl

Avukatlık ücretleri her yıl Barolar Birliği tarafından düzenlenmektedir. Barolar Birliği tarafından yapılan fiyat tarifelerinde avukatlık ücretlerinin taban fiyatları belirlenmektedir. icra ve iflas hukukuna dair  bu alanda görülen davaların taban fiyatları üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır. Çünkü her bir icra davasının içeriği ve muhteviyatı birbirinden farklıdır. Bazı davalar kısa süreli kolay çözülebilen Davalar olurken bazı icra davalarının kapsamı çok daha ağır olabilmekte ve bu davaların çözümlenmesi oldukça uzun bir zaman alabilmektedir.  Bu nedenle Ankara icra avukatı fiyatları icra davasını muhteviyatına göre belirlenmektedir. Aynı zamanda icra davalarında konu olan borç miktarı da dava fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ankara icra avukatları görev ve sorumlulukları

İcra avukatları Ankara olarak görev alan her bir avukatın sahip olduğu görev ve sorumluluklar bulunmaktadır.  Bu görev ve sorumluluklar dan bazıları şöyledir;

  • İyi bir icra avukatı öncelikli olarak hukuksal süreci başlatmadan taraflar arasında anlaşma sağlanabilmesi için arabuluculuk yolunu tercih etmektedir. Bir anlaşma ile alacağın tahsili yolla gidilmeli Bu yöntem ile bir sonuç elde edilemedi durumda hukuksal süreç başlatılmalıdır.
  • Ankara icra avukatı temsil etmiş olduğu alacaklının hak ettiği alacak için ilgili İcra daireleri aracılığıyla icra takibi başlatmaktadır.  Ve bu borcu tahsil edene kadar vekil olduğu gerçek veya tüzel kişinin tüm haklarını yasalara uygun olarak savunmaktadır.